Torna a Catalunya l'equip del GRAF de Bombers de la Generalitat que va ajudar en l'extinció d'incendis forestals al Québec

Imagen del artículo Torna a Catalunya l'equip del GRAF de Bombers de la Generalitat que va ajudar en l'extinció d'incendis forestals al Québec

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. ·El 13 de juny van marxar 10 membres del GRAF i un sergent de la SGO, que han tornat avui amb el comboi estatal coordinat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico,
  2. Durant aquestes dues setmanes han estat treballant en un incendi forestal a la localitat de Mistissini, al Québec, condicionats per a meteorologia adversa,
  3. Des de la Sala Central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra s'ha fet un seguiment continu d'aquest episodi d'incendis
  4. L'equip de 10 membres del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i un sergent de la Subdirecció General Operativa (SGO) dels Bombers de la Generalitat que van marxar al Québec per combatre els incendis forestals han tornat aquest matí a Catalunya.

    L'expedició amb Bombers de la Generalitat es va integrar en un comboi amb prop d'un centenar d'efectius de tot l'Estat, coordinat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO). La petició d'assistència es va fer efectiva a través del FAST (Forest Fires Assessment and Advisory Team), que es va crear en el marc del Mecanisme Europeu de Protecció Civil per ajudar països que històricament mai no havien patit incendis forestals tan greus. A més de l'Estat espanyol i de Portugal, altres països hi han enviat combois d'ajut, com ara França, Xile, els Estats Units i Costa Rica.

    Durant més de dues setmanes han estat treballant el flanc oest de l'incendi forestal que cremava a la localitat de Mistissini, al Québec, realitzant maniobres d'estabilització i remat de punts calens amb línia d'aigua i eines manuals. La capacitat de treball, però, ha estat limitada a causa del gruix de matèria orgànica que l'incendi tenia disponible per cremar. Segons la Canadian Interagency of Forest Fire Center, aquest incendi, que encara està actiu, ha afectat més de 245.000 hectàrees. Fins avui, els incendis que cremen en tot Canadà han afectat ja més de 8,1 milions d'hectàrees, i en concret al Québec n'han cremat gairebé un milió i mig. Només avui han començat 11 incendis nous i en tot el país encara n'hi ha 497 d'actius.

    La intervenció al flanc oest de l'incendi de Mistissini ha estat liderada per l'equip del GRAF, que ha treballat amb membres del cos de bombers de Castella - La Manxa, de Múrcia i la Comunidad de Madrid. L'actuació s'ha centrat en gestionar un sector de l'incendi afectat per unes condicions climatològiques molt adverses, amb tempestes acompanyades de llamps i corrents de vent que podien facilitar l'obertura del flanc. A més, la quantitat de fum que s'ha acumulat a la zona ha complicat molt les tasques d'extinció, arribant a impossibilitar les tasques d'extinció amb mitjans aeris. L'expedició de Bombers de la Generalitat torna a casa amb l'incendi encara actiu.

    El GRAF ha treballat en boscos majoritàriament de coníferes, amb predomini de picea mariana, i amb epífits com a combustible d'escala, cosa que sumada a la combustió de superfície (molsa, troncs i branques) ha provocat un comportament extrem del foc i que les flames hagin estat imprevisibles.

    Que un equip de Bombers de la Generalitat hagi treballat en un onada d'incendis com la que està vivint Canadà ha permès compartir experiències amb operatius d'altres indrets, establir lligams i conèixer com treballen altres cossos d'arreu del món. Aquesta expedició a Canadà no ha estat la primera vegada que els Bombers de la Generalitat han col·laborat en les tasques d'extinció de grans incendis forestals més enllà de les nostres fronteres. Membres del GRAF ja van ajudar Portugal durant l'onada d'incendis que va afectar el país l'estiu del 2017 i aquest passat mes de febrer, dos sotsinspectors de la unitat i un comandament de mitjans aeris van anar a Xile, país que també va patir un greu episodi de simultaneïtat d'incendis forestals.

    Cerdanyola del Vallès, 30 de juny de 2023

    11.10 hores


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11560 {"title":"Torna a Catalunya l'equip del GRAF de Bombers de la Generalitat que va ajudar en l'extinció d'incendis forestals al Québec","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/db970dd1-5d16-40f8-be94-3baf3256dc6a.webp","id":"11560"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11560-torna-catalunya-equip-graf-bombers-generalitat-va-ajudar-extincio-incendis-forestals-quebec https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.