"Geografies Josep Vallverdú" al Palau Robert

Imagen del artículo Geografies Josep Vallverdú al Palau Robert

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Ahir al vespre es va inaugurar l'exposició Geografies Josep Vallverdú al Palau Robert, amb la presència de l'autor, ben acompanyat de família, amics, col·legues i autoritats.

En el decurs de l'acte, van intervenir Eva Pomares, directora general de Difusió; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs; Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Carme Vidal, comissària de l'Any Josep Vallverdú i de l'exposició, així com el propi autor, que es va declarar servidor de la llengua i amb humor va ressaltar, entre d'altres coses, que "poques vegades un acte de celebració d'un centenari pot comptar amb la presència del seu protagonista!".

En la seva benvinguda, Eva Pomares va voler destacar "l'alegria d'acollir a Palau Robert l'autor i l'obra ingent d'una poderosa veu del Ponent", aspecte sobre el qual va tornar en el seu parlament de cloenda, quan va reblar que "Palau Robert vol fer sonar i ressonar els diferents sons de la llengua, ara amb més motiu que mai, i Vallverdú forma part d'aquesta geografia feta de paraules i de paisatges diversos".

Joan Talarn va destacar la "immensitat de l'obra de l'autor de 302 -o ja podem dir 303?—llibres, i l'orgull dels lleidatans de comptar amb un literat de tanta alçada, que és de tots, però que nosaltres sentim tan a prop nostre".

La mateixa idea va esmentar Izaskun Arretxe, que va lloar l'autor i la importància del seu llegat -"si haguéssim volgut incorporar a l'exposició totes les reedicions, no hi cabria al Palau Robert"--.

La comissària Carme Vidal va esmentar les complicitats teixides al llarg d'aquest temps, la crida permanent al servei i a la responsabilitat de Vallverdú, la seva vocació pluridisciplinar d' "homme de lettres" i la seva universalitat des de l'àmbit local.

Lluís Calvo, Gemma Ruiz, Alba Dalmau i Joaquim Carbó van anar intercalant als parlaments breus lectures de l'obra de Vallverdú, i l'arpista i cantant Anna Amigó va obsequiar l'audiència amb una emotiva intervenció musical.

L'exposició ha estat produïda per la Diputació de Lleida a través l'Institut d'Estudis Ilerdencs, amb la Universitat de Lleida, dipositària del Fons Vallverdú, i la Biblioteca Pública de Lleida, i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Lleida.

Presenta tota la producció bibliogràfica d'un escriptor de factura polièdrica de resultes de la qual n'és, també, la seva obra. Aquest fons, amb cadascuna de les primeres edicions i traduccions de les obres de l'escriptor, és el que està dipositat a la Biblioteca de la Universitat de Lleida: la literatura infantil i juvenil, les traduccions, els llibres personals (memòries, dietaris i articles), el teatre i la poesia. Comissariada per Carme Vidal Huguet, la mostra presenta Josep Vallverdú com un home de geografies: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, on tornarà, Puiggròs, les Borges Blanques i l'Espluga de Francolí. Cada geografia lligada a la seva vida i obra.

La mostra ofereix també imatges, objectes i fotografies que ens deixen llegir la vida i l'obra de l'escriptor Josep Vallverdú. Però també del professor Vallverdú i del ciutadà compromès.

L'exposició es podrà veure fins al dia 11 de setembre a la Sala 4. L'entrada és lliure i gratuïta


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11558 {"title":"\"Geografies Josep Vallverdú\" al Palau Robert","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/54272e2e-b6bc-413b-a346-94a9f4f4ff59.webp","id":"11558"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11558-geografies-josep-vallverdu-palau-robert https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.