Impuls a la millora ambiental del riu Ebre, en el tram comprès entre Ascó i Miravet

L'ACA, la CHE i l'Associació Aube signen un protocol de col·laboració per dur a terme actuacions de millora ambiental en aquest àmbit que inclou una desena d'espaisEl protocol contribuirà a desenvolupar mesures per a la millora ambiental del tram del riu, així com actuacions de sensibilització i difusióEn els darrers 5 anys, l'ACA ha signat més de 30 convenis de custòdia fluvial, i ha aportat 1.650.000 euros en ajuts en aquest àmbit, als que s'hi sumen dos acords d'actuacions mediambientals amb la CHE en els trams de l'Ebre de Flix i d'Ascó a Miravet

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'Associació Aube han signat un protocol de col·laboració per afavorir la millora ambiental del riu Ebre, concretament en el tram comprès entre les localitats d'Ascó i Miravet.

Imagen del artículo Impuls a la millora ambiental del riu Ebre, en el tram comprès entre Ascó i Miravet

Aquesta col·laboració servirà per a preservar i protegir el bon estat ecològic d'una desena d'espais fluvials, entre els quals es troben l'illa i la llacuna d'Ascó, les illes de Subarrec, Aubadera, Vado del Vapor i Galatxo (municipi de Móra d'Ebre), l'illa de Molló (Tivissa), l'illa de Benissanet i l'illa de Tamarigar de Miravet.

Aquesta zona té un alt interès ecològic, tant per l'extensió del bosc de ribera autòcton (amb salzes, àlbers, oms, tamarius i pollancres) com per la presència d'espècies d'aus autòctones (milà negre, picot garser petit, martinet menut, oriol, entre d'altres), mamífers com la llúdriga o peixos com l'anguila i la raboseta de riu.

L'acord tindrà una vigència de 4 anys i comportarà que, anualment, es presentin programes d'actuacions conjuntes, a més de desenvolupar tasques d'educació i sensibilització ambiental. A més, es crearà una comissió mixta de control i seguiment, que es reunirà un cop l'any per avaluar l'estat de les actuacions dutes a terme.

A més d'aquest protocol d'actuació ambiental, en els darrers 5 anys, l'ACA ha signat més de 30 convenis de custòdia fluvial i ha aportat 1.650.000 en ajuts a través de dues línies de subvencions en aquest àmbit.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11556 {"title":"Impuls a la millora ambiental del riu Ebre, en el tram comprès entre Ascó i Miravet","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/8708d98d-52e7-443a-ada3-6a21a4b7fd87.webp","id":"11556"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11556-impuls-millora-ambiental-riu-ebre-tram-compres-asco-miravet https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.