Els màxims comandaments de la Prefectura analitzen en la primera sessió de treball des de l'aprovació del Decret de reestructuració de la DGP els nous reptes de futur del Cos

Imagen del artículo Els màxims comandaments de la Prefectura analitzen en la primera sessió de treball des de l'aprovació del Decret de reestructuració de la DGP els  nous reptes de futur del Cos

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. La reunió, presidida pel comissari en cap, ha servit per compartir reflexions i debat entre tots els assistents per començar a treballar en el full de ruta destinat a construir la nova policia de futur amb l'horitzó 2030. Durant tot el dia, s'han posat en comú i analitzat temes nuclears i transversals que identifiquen el cos de Mossos d'Esquadra com a una policia territorial, integral i de proximitat . Un dels temes tractats ha estat com millorar les relacions i la coordinació amb tots els cossos de seguretat en benefici de prestar un millor servei a al ciutadania

Els màxims comandaments de la Prefectura s'han reunit avui en la primera sessió de treball que es realitza des de l'aprovació del nou decret de reestructuració de la Direcció General de la Policia (DGP). La reunió, que ha estat presidia pel comissari en cap i s'ha celebrat al castell de Castellet i la Gornal, ha servit per començar a treballar en el full de ruta destinat a construir els Mossos d'Esquadra de futur amb l'horitzó 2030. Durant tot el dia, els comandaments de la Prefectura han posat en comú, analitzat i debatut temes estratègics, transversals i nuclears que identifiquen el cos de Mossos d'Esquadra com a una policia territorial, integral i de proximitat.

En aquesta primera jornada de treball s'han escollit diferents temàtiques que afecten directament la transformació del Cos. Diferents comandaments s'han encarregat de realitzar aquestes ponències que constitueixen un punt de partida per avançar en el futur del Cos i potenciar i reforçar l'ADN del Cos de Mossos d'Esquadra.

Policia territorial, integral i de proximitat

Durant la jornada diferents comandaments han fet una anàlisi sobre quina ha de ser la policia de futur i, en aquest sentit, el comissari Miquel Esquius s'ha referit a quin ha de ser el rol de la policia del territori i les seves relacions amb les unitats centrals que han de permetre avançar en els objectius establerts i en els reptes de futurs establerts. Aquesta ponència ha obert un torn de reflexió i debat on els comandaments han pres part per establir com s'han d'articular les relacions entre el territori i els serveis centrals de la Prefectura amb l'objectiu de ser més eficients i eficaços en les funcions policials.

De la Policia Territorial s'ha passat a la Policia Integral. I en aquest sentit, el comissari Ferran López ha reflexionat sobre com cal avançar per ser un policia integral amb una major coordinació i interlocució i com millorar les relacions i la coordinació amb tots els cossos de seguretat en benefici de prestar un millor servei a al ciutadania. En aquest punt, també s'ha debatut sobre el paper de la policia catalana coma a policia integral amb competències en terra, mar i aire i amb una aposta clara de treballar en l'espai virtual en la lluita contra el cibercrim.

L'atenció a les persones i la proximitat a la ciutadania formen part de l'ADN de la policia catalana i la nova prefectura continuarà reforçant i potenciant l'essència del cos per ser encara més pròxims, apropar-nos a les persones amb una escolta activa i empàtica per tal de millorar cada dia més la relació dels mossos amb la ciutadania. La comissària Sílvia Catà s'ha encarregat de presentar aquesta ponència que ha permès obrir un debat de com millorar i potenciar encara més les relacions amb la ciutadania.

La darrera ponència de la jornada a càrrec del comissari Emili Quevedo i la comissària Rosa Bosch ha tractat sobre el sistema de direcció i el rol directiu, com a elements indispensables en aquest nou lideratge de la nova prefectura que aposta per un sistema de direcció més sistemàtica i amb protocols que permetin avançar cap a un futur directiu més professionalitzat.

La Prefectura de la Policia ha crescut amb noves comissaries i dibuixa una estructura amb sis comissaries superiors o generals amb una dependència directa d'aquesta i encarregades de dur a terme la transformació del Cos. Són la Comissaria Superior Territorial, la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana, la Comissaria Superior Tècnica, la Comissaria General d'Investigació Criminal, la Comissaria General d'Informació i la Comissaria General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Oficina de Comunicació

Barcelona, 29 de juny de 2023



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11555 {"title":"Els màxims comandaments de la Prefectura analitzen en la primera sessió de treball des de l'aprovació del Decret de reestructuració de la DGP els nous reptes de futur del Cos","published_date":"2023-06-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b5146265-8236-4756-a511-7c8731d49879.webp","id":"11555"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-29/11555-maxims-comandaments-prefectura-analitzen-primera-sessio-treball-des-aprovacio-decret-reestructuracio-dgp-nous-reptes-futur-cos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.