El programa TempsxCures finançarà 700 serveis per a les famílies aquest estiu

Imagen del artículo El programa TempsxCures finançarà 700 serveis per a les famílies aquest estiu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha donat a conèixer l'oferta de serveis de cures per a infants i adolescents per als mesos de juliol i agost.La directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs ha visitat a Torroella de Montgrí un dels serveis inclosos en el programa TempsXCures.

El Departament d'Igualtat i Feminismes finançarà al voltant de 700 serveis de cura d'infants i adolescents arreu de Catalunya durant els mesos de juliol i agost, a través del programa TempsXCures. Entre aquests serveis, hi haurà casals (44%), canguratges (38%), acollides (4%), colònies i campaments (4%), ludoteques (3%) i altres (7%).

Els serveis es presten arreu del territori, a través dels ens locals. La majoria de serveis s'ubicaran a les demarcacions de Barcelona (39%) i Girona (34%), tot i que també n'hi hauran a Tarragona (13%), a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran (9%) i a les Terres de l'Ebre (6%).

La directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch, ha donat a conèixer aquestes xifres a Torroella de Montgrí, durant la visita al servei de canguratge "Dona't temps" , una de les propostes finançades amb el programa TempsxCures i gestionada, en aquest cas, pel Consell Comarcal del Baix Empordà. "Dona't temps" proporciona tant serveis de canguratge puntual en equipaments itinerants de la comarca com canguratge puntual individual. Avui, el servei de canguratge d'infants s'ha prestat durant la dinamització d'un taller de banderoles per a persones adultes a càrrec de l'entitat Racó de Rialles.

"El servei "Dona't temps" és un molt bon exemple dels canvis que es produeixen gràcies al projecte TempsxCures", ha dit Vergés, que ha posat en valor el fet que la iniciativa arribi a 32 municipis del Baix Empordà. A més, la directora general ha recordat que el programa TempsxCures ha permès atendre, durant el 2022, més de 1.700 famílies del Baix Empordà, i alliberar més de 335.000 hores de cures en aquesta comarca.

En la seva visita a Torroella de Montgrí, Núria Vergés ha estat acompanyada per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí Massanas i per la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta Solà.

11 milions d'hores alliberades

Des de la seva creació, el programa TempsxCures ha proporcionat més d'11 milions d'hores de respir a famílies d'arreu de Catalunya, amb més d'un miler de serveis de cures per a infants i adolescents de 0 a 16 anys. En concret, se n'han beneficiat 240.000 nenes i nens de tot Catalunya. A més, el programa ha permès la contractació de 5.000 professionals de les cures, el 75% de les quals són dones.

"Es tracta d'una equació molt fàcil", ha dit Vergés, "mentre infants i joves tenen garantit el dret a la cura, les dones veuen alliberat part del seu temps per fer gestions, formar-se o cuidar-se; en definitiva, fer allò que necessitin fer; i a més, generem nova ocupació de qualitat en aquest sector", ha explicat.

La directora general, a més, ha posat l'accent en el fet que a l'estiu, "quan acaben les escoles, la logística familiar es complica enormement i majoritàriament som les dones les que fem malabars per atendre els infants, entre moltes altres coses". "Durant massa temps, aquesta càrrega ha caigut sobre les dones, que s'han hagut d'espavilar sense cap més ajuda que la seva pròpia xarxa, moltes vegades formada també per altres dones", ha lamentat. "Això no pot continuar així, i per això durant els mesos de juliol i agost el TempsxCures contribuirà a repartir la responsabilitat de les cures entre les famílies i les administracions públiques", ha puntualitzat.

Finalment, Vergés ha insistit que "el programa TempsxCures és un exemple molt clar de com les polítiques feministes milloren la vida i el dia a dia de les dones, però també dels infants, dels homes, de les famílies i de tota la societat". "Tenir serveis de cures públics suposa tenir dret al temps, suposa també un estalvi econòmic familiar important i igualtat de condicions per accedir a serveis de cures de qualitat, basats en valors de respecte, igualtat i llibertat".

El programa TempsxCures compta amb un finançament de 20 milions d'euros anuals, i representa un avenç en la garantia del dret a les cures i el dret al temps, en el reconeixement i la professionalització dels treballs de cures i també en la corresponsabilització dels homes en la cura d'infants. Els serveis finançats amb el programa TempsxCures donen prioritat a les dones i les famílies amb més dificultats de gaudir del dret al temps i a les cures, és a dir, famílies monoparentals, dones migrades, víctimes de violències masclistes, majors de 45 anys i en situació d'atur de llarga durada.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11551 {"title":"El programa TempsxCures finançarà 700 serveis per a les famílies aquest estiu","published_date":"2023-06-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/96b10893-2f4a-41ec-9532-25f90f8346fc.webp","id":"11551"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-29/11551-programa-tempsxcures-financara-700-serveis-families-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.