Bona acollida de les trobades sectorials organitzades en el marc de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines

Imagen del artículo Bona acollida de les trobades sectorials organitzades en el marc de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Impulsats per la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, al voltant de 200 agents s'han reunit per debatre sobre les necessitats dels sectors del metall, la construcció i instal·lacions, l'agroalimentària i l'hostaleria i turisme de les comarques gironines.

El passat mes d'octubre, la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona va organitzar una primera trobada entre agents econòmics i direccions de centres de formació professional per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l'oferta de formació professional que hi ha al territori. La jornada, que va comptar amb la participació de la delegada del Govern, Laia Cañigueral i els directors i directores dels Serveis Territorials dels departaments que participen a la Taula, va permetre establir relacions entre direccions de centres i agents socioeconòmics de la demarcació per detectar aspectes a millorar.

En el marc de la taula d'Impuls de la Formació Professional, es va acordar donar continuïtat a aquesta primera trobada fomentant la interrelació entre centres i agents en trobades específiques organitzades per sectors. Es va adquirir el compromís de planificar quatre primeres trobades abans de finalitzar el curs 2022-2023, i es programarien trobades dedicades a totes les famílies professionals presents a la vegueria al llarg dels pròxims cursos acadèmics.

Els sectors treballats en aquestes primeres jornades han estat el metall, la construcció i instal·lacions, l'agroalimentari i l'hostaleria i el turisme. Les trobades s'han dut a terme a diversos centres de la vegueria: l'Institut Josep Brugulat de Banyoles, l'institut La Garrotxa d'Olot, l'Escola Agrària i Alimentària de Monells i l'Escola d'Hostaleria de Lloret de Mar.

La presentació de la jornada d'hostaleria i turisme va anar a càrrec del director d'Empresa i Treball, Joan Martí, la directora d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez, va fer la presentació d'indústries alimentàries, i la directora d'Economia i Hisenda, Raquel Rubio, va presentar les altres dues.

Els assistents a les jornades, entre 40 i 50 en cadascuna d'elles, representen diferents sectors: educatiu, social i econòmic. Des dels centres educatius s'ha comptat amb la presència de coordinadors, caps d'estudi, directors i docents experts en la matèria a tractar en cada una de les taules. Alhora, la presència del personal del Servei d'Ocupació de Catalunya ha permès oferir una visió global dels serveis i la formació oferts per aquest servei. El món local també hi ha estat representat amb diverses figures de les àrees de promoció econòmica i educació. En l'àmbit empresarial s'ha comptat amb l'assistència de gremis i empreses que han pogut aportar una visió de la situació actual del sector en referència al personal i la formació. I, en alguna de les taules, també s'ha disposat de la intervenció sindical.

Els espais de debat entre els participants han permès detectar quins aspectes cal treballar a curt, mitjà i llarg termini per millorar la situació actual de cada un dels sectors.

La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines té com a objectiu fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, establint un diàleg i un treball conjunt entre els agents implicats. Aquestes jornades en què s'agrupen actors de diferents sectors són un camp de treball molt important per assolir aquest objectiu.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11542 {"title":"Bona acollida de les trobades sectorials organitzades en el marc de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines","published_date":"2023-06-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9bfb928c-93ba-428e-80b5-3897033ffad5.webp","id":"11542"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-29/11542-bona-acollida-trobades-sectorials-organitzades-marc-taula-impuls-formacio-professional-comarques-gironines https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.