Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de juliol

Els grups Leader organitzen i participen, al juliol, en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

Imagen del artículo Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de juliol

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a Catalunya en el marc del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027.

Així, entre les activitats previstes per al mes de juliol l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) participarà, el dia 4, en la jornada de la RedPAC 'Jornada d'Intercanvi d'experiències Leader: elaboració de les estratègies de desenvolupament local participatiu (EDLP) en el període 2023-2027', a celebrar en línia.

Més informació: https://redruralnacional.es/evento/intercambio-experiencias-leader-elaboracion-las-estrategias-desarrollo-local-participativo

I aquest és el conjunt d'actuacions previstes per a aquest mes de juliol:

5a Caminada pels secans d'Anglesola, Vilagrassa, i Tàrrega amb Boira Experience

Data i lloc: 1 de juliol. A l'espai de barbacoes d'Anglesola.

Horari: de 20:00h a 23:30h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Després de la 5a caminada dels secans d'Anglesola-Vilagrassa-Tàrrega, i quan s'hagi lliurat els premis del 'I Concurs fotogràfic de la caminada', començarà el concert de Morena Tradipatxanga. Amb les seves versions dels 'hits' més coneguts, hom compartirà un ambient festiu a través dels ritmes de la música lleugera i patxanguera de les darreres dècades.

Aquesta jornada està oberta al públic en general.

Més informació: https://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/agenda/332/sent-els-secans-d-anglesola-vilagrassa-tarrega-amb-morena-tradipatxanga

Com arribar-hi: https://goo.gl/maps/nDhjD57VPPXMXzLS9

Murals a pedals

Data i lloc: 2 de juliol. Plaça del Bisbe Coll. Ivars d'Urgell.

Horari: de 9:00h a 12:00h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Amb l'objectiu de poder veure alguns dels murals més amagats i desconeguts del projecte, es realitzarà la ruta en bicicleta. D'aquesta manera es podrà anar fins la població de Vallverd tot passant per l'Estany d'Ivars i Vila-sana, i així descobrir l'espai natural i el projecte d'Enciclopèdia Mural com mai.

La durada de 'Murals a pedals' serà d'unes 3 hores, aproximadament, i el grup serà limitat per a garantir bona audició. Cal dur bicicleta, casc, i aigua, a més de binocles si se'n disposa.

Es tracta d'una altra activitat oberta al públic en general.

Més informació: https://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/agenda/333/murals-a-pedals

Com arribar-hi: https://goo.gl/maps/5g6HoiFL39wCTmGN9

Jornada de treball del Grup motor per al Relleu Agrari a la Garrotxa

Data i lloc: 5 de juliol. En línia

Horari: de 10:30h a 12:00h.

Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC)

Grup de treball format per entitats de la Garrotxa amb una relació directa amb el sector agrari amb l'objectiu de teixir col·laboracions i treballar al voltant de les accions previstes en el Programa de suport al relleu agrari.

Aquesta activitat s'adreça als agents de les diferents fases del relleu agrari, entitats, administració, i pagesia.

Mag Lluc, una experiència màgica

Data i lloc: 9 de juliol. Ermita de la Mare de Déu de Montalbà. Preixana. (Com arribar-hi: https://goo.gl/maps/JJ7TMUfSjjtoZFAu50)

Hora: de 19:30h a 21:00h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Activitat oberta al públic en general.

Jornades 'Dinamizatzació d'entorns rurals poc poblats. Estratègies paisagístiques, patrimonials, i habitacionals d'intervención per a l'eix Areny- Sopeira- Betesa (Vall de la Noguera Ribagorgana Osca).

Data i lloc: Del 10 al 14 de juliol. Areny (Osca)

Participa: Consorci Grup Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

La gerent del Consorci, Mireia Font, hi participarà amb una ponència centrada a explicar el programa Leader a Catalunya com a agent clau per al despoblament del món rural.

Més informació: https://cursosextraordinarios.unizar.es/curso/2023/dinamizacion-de-entornos-rurales-poco-poblados-estrategias-paisajisticas-patrimoniales-y

L'impacte del turisme i reequilibri territorial. El cas de la Vall de la Massana (Andorra)

Data i lloc: Del 16 al 22 de juliol. Barcelona i Andorra

Organitza: Universitat Politècnica de València i Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (ETSAB).

Participa: Consorci Grup Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

Taller que té com a objectiu la dinamització i l'enfortiment de les economies locals dels nuclis urbans i rurals amb problemes de desequilibri territorial derivats del turisme i del despoblament.

Aquesta activitat arranca a Barcelona, a l'ETSAB de la UPC, i a partir de la tercera jornada continua a Andorra, on es disposarà d'aules de treball.

Workshop de Ciutadania en el marc del projecte LIFE Renoverty

Data i lloc: 20 de juliol. Mas Vinyoles. Sant Pere de Torelló.

Horari: de 17:00h a 18:30h.

Organitza: ADRINOC

A més, ARCA organitza una jornada de Formació sobre controls de qualitat en obradors licoristes, que tindrà lloc el dia 11 de juliol, a Tarragona, i l'objectiu de la qual serà capacitar els elaboradors licoristes d'obradors compartits per tal de poder realitzar les anàlisis dels seus propis licors durant el procés d'elaboració. I com ja s'ha esmentat, també té previst participar en la jornada de la RedPAC a celebrar el dia 4 de juliol, en línia.

I per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_07

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11541 {"title":"Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de juliol","published_date":"2023-06-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11541"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-29/11541-actes-jornades-organitzats-pels-grups-leader-mes-juliol https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.