El conseller de Drets Socials visita els primers usuaris de la residència Icaia al Consorci Sant Gregori

L'equipament per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport ha iniciat aquesta setmana els ingressos i ja compta amb prop d'una desena d'usuarisEl Departament preveu incrementar en 1,23M€ l'aportació d'enguany al Consorci per fer front a la posada en funcionament de la residència, així com a l'increment de places del CAE i d'hores d'atenció al CDIAP

Imagen del artículo El conseller de Drets Socials visita els primers usuaris de la residència Icaia al Consorci Sant Gregori

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest migdia la residència Icaia per a persones amb discapacitat intel·lectual, que aquesta setmana ha iniciat els ingressos i ja compta amb 9 persones usuàries. Es tracta d'un equipament del Consorci Sant Gregori, entitat pública formada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Privada Joan Riu.

El centre disposa d'un total de 36 places, concertades pel Departament de Drets Socials, que s'aniran ocupant en tres fases, entre juny i octubre, a mesura que avanci el procés de valoracions i ingressos. Icaia està dividida en 4 cases (Sàlvia, Fonoll, Menta i Farigola) i acollirà persones amb discapacitat intel·lectual que presenten necessitats de suport extens o generalitzat amb problemes de salut, conducta o malaltia mental.

Imagen del artículo El conseller de Drets Socials visita els primers usuaris de la residència Icaia al Consorci Sant Gregori

En el decurs de la visita, Campuzano ha remarcat la voluntat que "el Consorci de Sant Gregori esdevingui no només un centre de referència a les comarques de Girona sinó al conjunt del país per atendre persones que tenen necessitats molt complexes". "Hem d'aconseguir que aquests espais siguin casa seva. El gran repte és que aquest nou edifici no sigui només una residència o no s'assembli gens a un hospital psiquiàtric, sinó que sigui l'espai on viuen persones. I haurem de donar-hi vida", ha afegit.

La construcció del nou equipament ha suposat una inversió de 3,55M€, assumida pel mateix Consorci i la Fundació 'la Caixa', que forma part el consell de govern de la Fundació Joan Riu.

A banda de la residència, el conseller ha visitat altres recursos que gestiona el Consorci, com la Residència infantil Joan Riu i la Residència d'adults El Roure. Drets Socials finança aquests dos serveis residencials, amb la concertació de les 36 i 60 places de què disposen.

Imagen del artículo El conseller de Drets Socials visita els primers usuaris de la residència Icaia al Consorci Sant Gregori

També reben finançament del Departament el Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) Somriu, que enguany ha passat de 16 a 24 places; el Centre d'Atenció a Discapacitats, així com i el Servei de Valoració de la Dependència, que presta servei a les comarques del Gironès, Baix i Alt Empordà i enguany també al Maresme Nord. El Consorci també gestiona el centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) Girona, que aquest any incrementarà de 7.000 a les 9.050 les hores d'atenció.

L'aportació global de Drets Socials al Consorci Sant Gregori l'any passat va ser de 5,14M€. Enguany el Departament ha previst sumar-hi prop d'1,23M€ per fer front a la posada en funcionament de la residència Icaia, l'increment d'hores d'atenció del CDIAP i l'augment de places al Centre d'Atenció a Discapacitats.

En el decurs de la jornada, Campuzano ha estat acompanyat per l'alcalde de Sant Gregori, Joaquim Roca i Ventura, i la gerent del Consorci, Mercè Mir. Per part del Departament, també han assistit a la visita el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March; el secretari d'Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, i la directora territorial del Departament a Girona, Helga Nuell i Turon.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11533 {"title":"El conseller de Drets Socials visita els primers usuaris de la residència Icaia al Consorci Sant Gregori","published_date":"2023-06-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5fa84e29-f47d-498c-95a0-ff44f7c3fa0b.webp","id":"11533"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-28/11533-conseller-drets-socials-visita-primers-usuaris-residencia-icaia-consorci-sant-gregori https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.