El Govern aprova la creació de la Delegació als Estats Andins, amb seu a Bogotà

Imagen del artículo El Govern aprova la creació de la Delegació als Estats Andins, amb seu a Bogotà

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La nova delegació representarà el Govern a Colòmbia, Bolívia, l'Equador, el Perú i Veneçuela, i reforçarà la seva presència a l'Amèrica Llatina
  2. Amb 21 delegacions, el Govern passa a tenir representació institucional a gairebé 70 països d'arreu del món
  3. El president Pere Aragonès va anunciar al març la creació d'aquesta delegació des de la capital colombiana, en el marc del seu viatge a l'Amèrica Llatina
  4. El Govern ha aprovat la creació de la Delegació als Estats Andins, que tindrà seu a la capital de Colòmbia, Bogotà, amb l'objectiu de consolidar la relació entre Catalunya i la regió. La nova delegació, que també representarà l'executiu a Bolívia, l'Equador, el Perú i Veneçuela, reforçarà la presència institucional de la Generalitat a l'Amèrica Llatina, on se sumarà a les delegacions que ja estan en funcionament a Mèxic i l'Amèrica Central, al Con Sud i al Brasil. Avui mateix s'inicien els tràmits per escollir el delegat o delegada que encapçalarà la delegació mitjançant un concurs públic.

    Amb aquesta nova incorporació, el Govern passarà a cobrir gairebé el conjunt del continent americà, on l'executiu també té delegació als Estats Units i al Canadà. Així, amb l'oficina a Colòmbia, hi haurà un total de cinc delegacions a Amèrica. D'aquesta manera, i amb un total de 21 delegacions, la xarxa de delegacions a l'exterior passa a representar institucionalment el Govern a gairebé 70 països arreu del món.

    Anunci des de Colòmbia

    El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, va anunciar el passat mes de març des de la capital colombiana que s'havien iniciat els tràmits per a la creació d'aquesta delegació. Ho va fer en el marc del viatge a l'Amèrica Llatina, des d'on també va explicar que l'Executiu recuperarà pròximament la figura del representant permanent de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Colòmbia.

    Colòmbia ha estat des de sempre país prioritari per a la política de cooperació al desenvolupament del Govern i, de fet, és el país que més Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) ha rebut: entre 2017 i 2022, més de 14 milions d'euros en diferents projectes i intervencions, com ara donant suport al Sistema Integral de Veritat, Justícia, Reparació i No Repetició.

    Interès estratègic de la regió

    La tria de la ubicació de la seu de la nova delegació, Colòmbia, neix de l'interès estratègic que té el país com a potència regional a Sud-amèrica. Malgrat la llarga trajectòria de conflictes interns, en l'actualitat Colòmbia es troba en un moment clau de la seva història, en què cal consolidar la pau i la justícia social. Alhora, el país creua una etapa de certa estabilitat que pot contribuir a ampliar el seu rol regional i al seu desenvolupament econòmic.

    A escala regional, els estats andins són una regió amb unes perspectives de desenvolupament amb molt de potencial i, en termes econòmics, amb molt d'atractiu per a les exportacions catalanes. Segons un informe d'ACCIÓ amb dades del 2022, l'Amèrica Llatina és la regió del món on aquestes pugen més clarament, amb una variació interanual del 33,8%.

    D'altra banda, la presència a Catalunya de ciutadans i ciutadanes amb origen a Colòmbia (54.820), Perú (30.596), Veneçuela (33.001), Equador (23.467) i Bolívia (23.840) és molt nombrosa, i suma un total de 165.724 persones segons dades de l'Idescat del 2022. A més, hi ha vuit comunitats catalanes a l'exterior en aquests quatre països.

    La nova delegació amb seu a Colòmbia també complementarà i reforçarà la tasca que fan les oficines d'ACCIÓ a Bogotà i Lima.

    La xarxa de delegacions del Govern a l'exterior

    Les delegacions a l'exterior són una eina cabdal de l'acció exterior del Govern al servei de tota la societat catalana i tenen la vocació de teixir relacions de confiança i de benefici mutu amb els països amb qui es relacionen des dels principis d'utilitat, credibilitat i reputació. Amb la nova Delegació del Govern als Estats Andins, la xarxa d'oficines a l'exterior continua desplegant-se i avui hi ha més delegacions a l'exterior que mai, 21, que cobreixen una setantena de països arreu del món.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11498 {"title":"El Govern aprova la creació de la Delegació als Estats Andins, amb seu a Bogotà","published_date":"2023-06-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ad77a02b-4921-4f09-bdaa-188d963b8440.webp","id":"11498"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-27/11498-govern-aprova-creacio-delegacio-als-estats-andins-seu-bogota https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.