Biblioplatges, Bibliopiscines, clubs de lectura virtuals i "Llegir té premi", les propostes d'estiu de les biblioteques públiques catalanes

Imagen del artículo Biblioplatges, Bibliopiscines, clubs de lectura virtuals i Llegir té premi, les propostes d'estiu de les biblioteques públiques catalanes


Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat d'apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments més enllà de l'edifici de la biblioteca. Els llocs més habituals són bibliopiscines i biblioplatges però també s'ofereixen serveis en espais com biblioplaces, bibliomercats, biblioestanys, biblioparcs i biblioterrasses. En aquest enllaç es poden consultar tots els punts de biblioteques d'estiu en aquest format.

En aquests espais, es podrà consultar un fons seleccionat per a totes les edats, en què predominen els temes d'actualitat literatura: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També s'hi realitzen préstecs, que es poden fer el carnet de la biblioteca.

S'hi ofereixen a més una oferta d'activitats complementàries com hores del conte, conferències, lectures, presentacions i propostes culturals per fomentar l'aliança entre lectura i lleure.

També continuaran les comunitats virtuals de lectura #Fanàtics, durant el mes de juliol, que s'aturarà a l'agost per reprendre l'activitat al setembre amb noves propostes.

El moderador de la comunitat proposa als participants lectures, audicions o visualitzacions per tal de generar el debat, la descoberta o la reflexió personal sobre un tema. Les comunitats virtuals es desenvolupen amb Tellfy, aplicació informàtica similar a Whatsapp que respecta la protecció de dades personals dels participants.

Les comunitats de #Fanàtics estaran actives tot juliol de 2023:

Fanàtics de la lírica. Moderada per Jordi Pujal.

Fanàtics de l'art amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Ar(t)quitectura i Ciutat. Moderada per Lluís Plaza

Aquest estiu també es podrà participar en un club de lectura virtual: espais on els lectors es troben per intercanviar experiències sobre la lectura de llibres. El funcionament és similar al d'un club presencial: un conductor modera les sessions, selecciona les lectures i aporta materials complementaris. El debat té lloc a través de xats i amb vídeo trobades periòdiques.Es duen a terme a través de la plataforma Tellfy i a Biblio Digital, la biblioteca digital de les biblioteques públiques de Catalunya.

També hi haurà actiu el club de lectura actiu durant Boleto de ida y vuelta - Antología argentina. Durant juliol de 2023. Conductor: Matías Néspolo. Hi col·labora el Consulado General y Centro de Promoción de la República Argentina en Barcelona

Finalment, fins el 27 d'agost, 1.500 infants i joves d'entre 8 i 16 anys que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya, podran participar en la vuitena edició de Llegir té premi.

Es tracta d'una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la plataforma digital Legiland, amb l'objectiu promoure la lectura i millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d'estiu.

Els participants a "Llegir té premi" podran seleccionar les lectures entre 1.000 títols en català, castellà, anglès i títols des de llibres clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil. Els títols seleccionats es troben disponibles físicament a les biblioteques públiques de Catalunya i també a la Biblioteca Digital.

Més informació:

  1. Llegir té Premi
  2. Llistat de bibliopiscines i biblioplatges
  3. Comunitats i clubs de lectura virtuals
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11457 {"title":"Biblioplatges, Bibliopiscines, clubs de lectura virtuals i \"Llegir té premi\", les propostes d'estiu de les biblioteques públiques catalanes","published_date":"2023-06-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a154b492-7443-457c-b9ff-2ff061e9a86f.webp","id":"11457"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-23/11457-biblioplatges-bibliopiscines-clubs-lectura-virtuals-llegir-te-premi-propostes-estiu-biblioteques-publiques-catalanes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.