Conseller Nadal: "L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona és un centre de recerca de referència a disposició de tot el sistema de salut gironí"

En la seva visita, el conseller de Recerca i Universitats també destaca la capacitat de l'IDIBGI de captar fons competitius i establir lligams amb les empreses L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) aplega l'activitat de recerca de més de 400 investigadors i investigadores centrada en l'àmbit de les ciències de la vida i de la salut

Imagen del artículo Conseller Nadal: L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona és un centre de recerca de referència a disposició de tot el sistema de salut gironí

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat aquest matí la seu de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), centre CERCA dedicat a la recerca aplicada enfocada a la millora de la salut de les persones. El conseller Nadal ha destacat que gràcies a la seva implantació en el Campus de Salt, l'IDIBGI "ha esdevingut un centre de recerca de referència a disposició de tot el sistema de salut de l'àrea de Girona i a disposició del sistema de recerca de Catalunya en biomedicina". El conseller també ha valorat "el creixement del centre i l'ampliació d'espais, i la seva capacitat de captació de recursos de caràcter competitiu i d'empreses col·laboradores".

El conseller ha mantingut una reunió amb la direcció del centre gironí, encapçalada per la directora de l'IDIBGI, Marga Nadal, i la gerent, Anna Ribas, per conèixer els plans i les principals línies de recerca desplegades, en què també ha pres part la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. A l'inici de la visita, el conseller Nadal ha fet un recorregut per diverses instal·lacions científiques i laboratoris del centre.


Recerca aplicada en salut

Fundat l'any 2004, l'IDIBGI és un centre CERCA que aplega l'activitat de recerca de més de 400 investigadors i investigadores, organitzats en 21 grups de recerca i més de 60 projectes actius. Les instal·lacions de l'IDIBGI al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt acullen part dels laboratoris i personal investigador que formen equips multidisciplinars enfocats a la recerca aplicada per trobar sinergies i solucions als reptes de salut del seu entorn.

La tasca de recerca del centre presenta un balanç de 1.896 publicacions i 37 tesis presentades. L'any 2015 va rebre la distinció HR Excellence in Research Award en reconeixement al seu compromís per millorar contínuament en polítiques i pràctiques de recursos humans en línia amb la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació d'Investigadores. Disposa de Pla d'Igualtat des de 2014, que va renovar l'any 2018 per continuar treballant contra la discriminació de gènere i garantir la màxima igualtat entre tot el col·lectiu de la institució.

Des de l'any 2008 el centre té caràcter públic, amb l'entrada de la Generalitat en els òrgans de govern. El Patronat de l'IDIGBI està conformat pels departaments de Salut i de Recerca i Universitats, la Universitat de Girona (UdG) i l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11455 {"title":"Conseller Nadal: \"L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona és un centre de recerca de referència a disposició de tot el sistema de salut gironí\"","published_date":"2023-06-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9dcef0f4-1c42-4e74-8353-3d6cd0129a96.webp","id":"11455"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-23/11455-conseller-nadal-institut-investigacio-biomedica-girona-centre-recerca-referencia-disposicio-sistema-salut-gironi https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.