Els Mossos desmantellen un grup criminal amb epicentre a la comarca del Bages que traficava amb cocaïna i la distribuïa interiorment i al centre d'Europa

Imagen del artículo Els Mossos desmantellen un grup criminal amb epicentre a la comarca del Bages que traficava amb cocaïna i la distribuïa interiorment i al centre d'Europa

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·La intervenció al març de prop de tretze quilos de cocaïna en un pàrquing de Salt on es duia a terme una transacció va iniciar la investigació del grup criminal·Un dels venedors al detall de la droga era un menor de 16 anys que feia les vendes al detall de cocaïna en entorns escolars i al costat d'un CAP

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona el 13 de juny han detingut sis persones com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública, amb l'agreujant de l'ús de menors, de pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d'armes, delicte contra l'administració de justícia i revelació de secrets. Amb aquesta investigació s'ha desarticulat un grup criminal assentat al Bages que distribuïa part de la droga al centre d'Europa i també feia venda al detall destinada a consumidors finals.

L'activitat del grup criminal va aflorar després d'una actuació d'agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Girona. El 16 de març, una patrulla va observar una situació en un pàrquing de Salt entre dos vehicles que els va cridar l'atenció. En acostar-s'hi per fer comprovacions les persones que eren allà van fugir amb un dels vehicles i van deixar abandonat l'altre. Els policies van localitzar una motxilla esportiva que contenia tretze paquets d'un quilo de cocaïna cadascun, etiquetats amb els logos de marques comercials molt conegudes.

Aquesta actuació policial i la intervenció de la droga va comportar l'inici d'una investigació policial per establir l'activitat del grup criminal que hi havia al darrere, liderada per l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona. Les indagacions policials van permetre establir l'acció delictiva d'un grup dedicat al tràfic de drogues, amb epicentre a la comarca del Bages i amb activitat a la demarcació de Girona, sud de l'Estat espanyol i centre d'Europa. El grup transportava grans quantitats de cocaïna provinents d'altres llocs de l'Estat espanyol, amb destí final a Bèlgica. La part de droga que es quedaven per fer la transacció la distribuïen al Bages i a comarques properes destinada a petits consumidors.

Pel que fa a l'estructura del grup, des de Sant Vicenç de Castellet dos germans feien d'intermediarisentre el distribuïdor que portava la droga des d'Espanya i el que la recollia a Girona per continuar trànsit cap a Bèlgica. Un tercer detingut els acompanyava per fer les gestions operatives en relació amb el tràfic de grans quantitats i feia funcions de provador de la droga per determinar-ne la qualitat. La distribució a petita escala entre consumidors de la localitat i pobles propers la duien a terme dues persones del mateix poble, generalment vendes al detall de poca quantitat. Es dona la circumstància que un d'aquests venedors era un menor de 16 anys i que moltes d'aquestes petites transaccions es produïen just davant d'una escola, del CAP i de l'Institut de la localitat.

El 13 de juny de 2023, després que els investigadors analitzessin les dades i indicis disponibles en relació amb els investigats es va dur a terme un dispositiu policial amb entrades i escorcoll als domicilis dels investigats a les localitats de Sant Vicenç de Castellet i Girona, prèviamentautoritzades pel titular del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Girona.

Durant les entrades els investigadors van detenir tots els integrants del grup investigat i van intervenir prop d'onze quilos més de cocaïna, un quilo de substància per tallar la droga i un altre de cabdells de marihuana; una pistola detonadora i dues defenses elèctriques; 4.000 euros en efectiu i altres objectes i indicis relacionats amb la investigació com balances de precisió, una màquina comptadora de diners en efectiu i telèfons mòbils. Van detenir sis homes, cinc a Sant Vicenç de Castellet, un dels quals menor, i un altre a Girona.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 23 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11445 {"title":"Els Mossos desmantellen un grup criminal amb epicentre a la comarca del Bages que traficava amb cocaïna i la distribuïa interiorment i al centre d'Europa","published_date":"2023-06-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bb8b1da4-7f15-49b4-9cf3-d343a2ad3261.webp","id":"11445"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-23/11445-mossos-desmantellen-grup-criminal-epicentre-comarca-bages-traficava-cocaina-distribuia-interiorment-centre-europa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.