Les conselleres d'Educació i d'Igualtat i Feminismes remarquen la importància de reforçar la perspectiva de gènere a la formació professional

Ho han afirmat durant la cloenda de les III Jornades OrientaFP: Gènere i Formació Professional

Imagen del artículo Les conselleres d'Educació i d'Igualtat i Feminismes remarquen la importància de reforçar la perspectiva de gènere a la formació professional


La consellera d'Educació, Anna Simó i Castelló, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre, han destacat la importància de reforçar la perspectiva de gènere en l'àmbit de la formació professional. Així ho han manifestat durant l'acte de cloenda de les III Jornades OrientaFP: Gènere i Formació Professional, que han tingut lloc durant tot el dia.

La titular d'Educació ha posat en valor els diferents programes i iniciatives del Departament per tal de promoure la igualtat de gènere i la coeducació en l'àmbit educatiu, com ara el Coeduca't o l'STEAMCat -que fomenta les vocacions científiques entre les alumnes-.

Simó ha expressat els avenços aconseguits en l'àmbit educatiu i ha posat sobre la taula una reflexió: "Per què es dona, doncs, aquesta bretxa a l'hora de triar els estudis de formació professional? Possiblement perquè en l'educació no hi ha bretxa de gènere, però en l'àmbit laboral sí. Encara sí. Per això quan les noies opten per estudis d'FP continuen descartant majoritàriament famílies professionals històricament masculinitzades".

La consellera també ha exposat que "els nois són poc presents en la família professional de les cures, mentre que la presència de les noies es redueix molt en famílies professionals com la mecànica, el medi ambient, la logística, la construcció o la tecnologia". En aquest sentit, ha afegit que "jornades com les d'avui ens han de servir per compartir estratègies per equilibrar la presència de dones i homes en determinades especialitats".

En la mateixa línia, la consellera Tània Verge ha afegit que "és el moment de treballar per equilibrar les professions que estan molt masculinitzades, però també les que estan molt feminitzades. Tothom necessita referents i és impossible que un nen s'imagini estudiant per ser mestre d'infantil si no n'ha tingut mai cap o bé que s'interessi per la gerontologia o per professions relacionades amb la imatge personal si no veu mai homes que hi treballen". En aquest sentit, la consellera Verge també ha recordat que "cal posar la cinquena marxa i que el Govern té el compromís d'accelerar els canvis" i ha afegit que "tenim més bones bases que mai per fer de la coeducació un principi fonamental del sistema educatiu".

III Jornades OrientaFP

Enguany, les jornades tracten de sensibilitzar al voltant de les pràctiques quotidianes dels i de les docents d'FP, oferir recursos que ajudin al disseny i implementació de les polítiques i estratègies educatives dels centres, així com posar en joc elements de discussió sobre gènere, educació i formació en el context general de la formació professional, tenint en compte la perspectiva de gènere.

Les jornades són un espai de reflexió i debat al voltant del gènere en l'àmbit de la formació professional. Durant tot el dia han tingut lloc taules rodones, una mostra d'entitats, una exposició i les conclusions de la jornada a càrrec de la doctora en sociologia Marina Subirats.

23 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11436 {"title":"Les conselleres d'Educació i d'Igualtat i Feminismes remarquen la importància de reforçar la perspectiva de gènere a la formació professional","published_date":"2023-06-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/286ead81-a022-4c41-a922-e417ca996868.webp","id":"11436"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-22/11436-conselleres-educacio-igualtat-feminismes-remarquen-importancia-reforcar-perspectiva-genere-formacio-professional https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.