La Catalunya Circular es troba en un congrés per a establir una estratègia única de país

Imagen del artículo La Catalunya Circular es troba en un congrés per a establir una estratègia única de país

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Congrés Catalunya Circular, que ha tingut lloc els dies 21 i 22 de juny al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona organitzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha fet possible compartir casos d'èxit d'iniciatives tractores en economia circular implementades a Catalunya, així com conèixer totes les possibles vies per a finançar projectes que impulsin col·laboracions, innovació i optimització de processos en aquest àmbit.

En la taula inaugural, Isaac Peraire ha presentat el full de ruta de l'economia circular de Catalunya de la Generalitat de Catalunya amb totes les seves línies estratègiques.  Ha compartit espai amb Mango, signant del  Pacte per a la moda circular, el  Clúster de Residus i l'Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya, que han permès debatre sobre temes com ara les barreres, els beneficis i les claus de l'èxit en les col·laboracions públic privades.  La resta del primer dia s'ha organitzat en quatre taules rodones, on s'han tractat temàtiques com casos d'èxit d'empreses, l'impuls de l'ocupació circular a Catalunya o nous models i solucions per a realitzar la transició cap a l'economia circular. També hi ha tingut especial rellevància el finançament de projectes en economia circular.

El segon dia del Congrés Catalunya circular ha estat dedicat a fer visites tècniques a plantes de producció, exemples d'arquitectura bioclimàtica, plantes de reciclatge o valorització de residus. Així, els assistents han pogut fer una visita per conèixer el disseny circular de productes i processos que permeten reduir l'impacte ambiental a la planta de producció de Karibou i el celler Batlle de Gramona, una segona ruta amb l'optimització de l'ús amb solucions per allargar el cicle de vida d'un  producte a la planta de reciclatge de rova de FiT Textil a Sant Esteve Sesrovires i el Parc Logístic de Salut d'Axioma a Viladecavalls i finalment una ruta centrada en la recuperació de valor de productes al final de la seva vida útil visitant la nova planta de producció de bioplàstics de VEnvirotech i la planta de valorització de residus de la construcció de Hercal.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11426 {"title":"La Catalunya Circular es troba en un congrés per a establir una estratègia única de país","published_date":"2023-06-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ac_catalunya_circular_img.jpg_1211619406.webp","id":"11426"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-22/11426-catalunya-circular-troba-congres-establir-estrategia-unica-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.