Iceland Seafood inverteix 3 milions d'euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls

Imagen del artículo Iceland Seafood inverteix 3 milions d'euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El grup, un dels principals exportadors de peix i marisc d'Islàndia, ha incrementat en 1.700 m2 les instal·lacions de la seva filial a Catalunya, especialitzada en el processament i emmagatzematge de productes de la pesca, des d'on dona servei al sud d'Europa Per aquest projecte d'expansió, la companyia ha comptat amb el suport d'ACCIÓ del Departament d'Empresa i TreballA escala global, Iceland Seafood International té una plantilla de prop de 950 treballadors i presència en 11 països, on disposa de 7 plantes i 15 oficines, a més de tenir activitat comercial en 45 mercats

El grup Iceland Seafood International, amb seu a Reykiavik (Islàndia), ha invertit 3 milions d'euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls (Vallès Occidental). La companyia, un dels principals exportadors de peix i marisc d'Islàndia, disposa d'una filial a Catalunya, Iceland Seafood Ibérica, especialitzada en el processament i emmagatzematge de productes de la pesca, des d'on dona servei al sud d'Europa.

Per aquest projecte d'expansió, el grup islandès ha comptat amb el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball.

Amb aquesta inversió, la companyia ha ampliat les seves instal·lacions a Catalunya, on ha sumat més de 1.700 m2 de superfície fins a arribar als 7.000 m2 en total, incloent-hi espais de producció, emmagatzematge i altres serveis. Des de la filial de Viladecavalls, Iceland Seafood dona servei al mercat espanyol, italià, portuguès, així com a altres països de l'arc mediterrani. Com a part del projecte d'expansió, l'empresa també ha instal·lat plaques solars a la seva fàbrica del Vallès, que produiran 540.000 kWh, prop del 30% del consum total de la planta.

Pel que fa als seus productes, el bacallà representa el 63% del negoci de la filial catalana de l'empresa, seguit de la gamba austral, que suposa el 16% del total. La major part de les seves vendes (el 51%) es destinen a la restauració i l'hostaleria, però també tenen una activitat creixent al segment retail.

Iceland Seafood International està present a Catalunya des del 1990, una planta que van decidir obrir perquè "Catalunya representa un mercat molt madur i interessant per als productes del bacallà i, a més, té una immillorable situació geogràfica per donar servei a altres mercats del sud d'Europa", segons explica el director d'operacions de la companyia, Josep Maria Salvador de Laurentis. D'acord amb Salvador, "Catalunya té una riquesa culinària i una històrica relació amb el bacallà que la fa molt rellevant per a nosaltres", ja que és "un dels principals importadors de bacallà d'Europa, i l'únic lloc del món on hi ha un ofici propi especialitzat, el bacallaner". "Tot i els canvis d'hàbits i costums culinaris de la població, l'adaptació dels productes a aquestes noves tendències asseguren una continuïtat en les relacions comercials entre ambdós països", destaca.

Fundada el 1932, Iceland Seafood International, compta amb un 10% de la quota de pesca del bacallà al seu país. En conjunt, el grup disposa de prop de 950 treballadors a escala internacional i té presència en 11 països, amb7 plantes de producció i 15 oficines pròpies, i té també activitat comercial en 45 mercats internacionals. L'any 2022, la companyia va vendre 72.000 tones de producte (l'equivalent a més d'un milió de racions al dia). Iceland Seafood cotitza a Nasdaq Nordic i està participada per diferents inversors del sector del peix i el marisc d'Islàndia. La seva filial catalana controla dues companyies, Elba (amb seu a Barcelona i especialitzada en bacallà) i l'argentina Achernar (dedicada a la gamba).



Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11417 {"title":"Iceland Seafood inverteix 3 milions d'euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls","published_date":"2023-06-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f74b05c2-f907-47dd-9b9a-d7e33f581a3b.webp","id":"11417"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-22/11417-iceland-seafood-inverteix-3-milions-euros-ampliar-planta-7-000m2-viladecavalls https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.