El Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) esdevé membre de ple dret de la xarxa europea d'infraestructures científiques i tècniques singulars

Imagen del artículo El Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) esdevé membre de ple dret de la xarxa europea d'infraestructures científiques i tècniques singulars

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El Govern ratifica el traspàs al consorci del CNAG de la unitat productiva del centre que encara estava vinculada al Centre de Regulació Genòmica
  2. Es culmina l'autonomia jurídica del centre de seqüenciació genòmica català, que s'equipara com una de les tres grans instal·lacions científiques del sistema català de recerca, juntament amb el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró Alba
  3. El Govern ha ratificat el traspàs al consorci del Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) de la unitat productiva que encara estava vinculada al Centre de Regulació Genòmica (CRG). Amb aquesta decisió, es fa un pas més en el canvi jurídic per dotar el CNAG de major autonomia, millorar-ne la gestió interna i els mecanismes de governança i optimitzar la competitivitat científica del centre. D'aquesta manera, el CNAG esdevé membre de ple dret de la xarxa europea d'infraestructures científiques i tècniques singulars i s'equipara com una de les tres grans instal·lacions científiques del sistema català de recerca, juntament amb el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró Alba.

    El CNAG té per missió impulsar la genòmica moderna per mitjà de projectes d'anàlisi del genoma que millorin significativament la salut i la qualitat de vida de les persones, per tal d'esdevenir un centre d'anàlisi de seqüències d'alta qualitat referent a escala mundial.

    Algunes recerques d'abast del CNAG s'han dedicat a la identificació de les cèl·lules responsables del càncer colorectal, l'evolució de la leucèmia des del seu diagnòstic, estudis per revertir la pèrdua de biodiversitat o la Covid persistent, entre moltes altres. Actualment el CNAG té 37 projectes de recerca competitius actius, produeix al voltant de 100 publicacions científiques per any, i les seves plataformes científiques facturen uns 4 milions d'euros anuals.

    Creat l'any 2010

    L'origen del Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) se situa l'any 2010, a partir d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, l'Administració General de l'Estat i la Fundació Parc Científic de Barcelona per crear un centre de seqüenciació a Barcelona per impulsar la implantació de la genòmica moderna. Quatre anys després, al desembre de 2014, un nou conveni per a l'explotació del CNAG va acordar la transferència de la seva gestió a la Fundació Centre de Regulació Genòmica (CRG). Finalment, al desembre de 2022 un nou conveni entre la Generalitat i l'Administració General de l'Estat va donar llum verda a la constitució del Consorci per a l'explotació del CNAG, que l'equipara dins del sistema català de recerca a les dues grans instal·lacions científiques del país: el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró Alba.

    Els estatuts que regeixen el Consorci estableixen les aportacions de la Generalitat i l'Estat per al període 2022-2027, respectant el percentatge de participació en el Consorci al 50% entre les dues administracions, que per la part catalana corresponen en un 25% al Departament de Recerca i Universitats i en un 25% al Departament de Salut.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11391 {"title":"El Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) esdevé membre de ple dret de la xarxa europea d'infraestructures científiques i tècniques singulars","published_date":"2023-06-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f0a081ca-aa70-46e5-9327-e2e470e46a75.webp","id":"11391"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-20/11391-centre-nacional-analisi-genomica-cnag-esdeve-membre-ple-dret-xarxa-europea-infraestructures-cientifiques-tecniques-singulars https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.