President Aragonès: "El país necessita sentir-se, parlar i ser escoltat, i Catalunya Ràdio és una estructura absolutament imprescindible per a fer-ho"

El cap de l'Executiu ha estat entrevistat a la ràdio nacional amb motiu del 40è aniversari de la seva creacióAragonès insisteix en la necessitat de recuperar la unitat de l'independentisme i assegura que "Catalunya ha de posar un preu" a la investidura del nou executiu espanyol

Imagen del artículo President Aragonès: El país necessita sentir-se, parlar i ser escoltat, i Catalunya Ràdio és una estructura absolutament imprescindible per a fer-ho

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat avui, amb motiu dels 40 anys de Catalunya Ràdio, que l'emissora és "una institució de país" i una "estructura absolutament imprescindible per a un país que necessita sentir-se, parlar i ser escoltat".

Des dels estudis de la ràdio nacional, on ha estat entrevistat al programa "El Matí de Catalunya Ràdio" pel periodista Antoni Bassas, Aragonès ha defensat que la política lingüística "és un element transversal" perquè "el treball per la llengua s'ha de fer des de totes les conselleries". "El compromís i la maduresa de les polítiques a favor de la llengua catalana és a tots els departaments i el que hem d'assegurar és aquesta transversalitat", ha remarcat. Precisament avui el Consell Executiu repassarà l'estat de les 100 propostes que es van fer el desembre passat, en el marc del Govern monogràfic per abordar la situació del català.


Recuperar la unitat independentista

A nivell polític, el president ha reiterat que "és imprescindible que els independentistes ens posem d'acord" i que aquest exercici es faci "sense imposicions, entenent que hi ha diversitat de mirades". "Cal que ens entenguem i puguem traçar, des de la diversitat de posicions, un mínim compartit, perquè els qui defensen l'actual model de l'estat quan és l'hora de la veritat tenen aquest mínim compartit", ha reblat. I s'ha mostrat convençut que aquest acord serà possible com ja s'ha vist recentment amb l'elecció de la nova presidenta del Parlament, amb la defensa coordinada davant els tribunals internacionals o amb els acords en Ajuntaments com el de Girona o Barcelona. "Són passes en la bona direcció i hem de seguir aquest camí, és absolutament imprescindible", ha dit.

Una posició conjunta que també ha reclamat de cara a les eleccions generals del 23 de juliol, on ha alertat que "podem tenir un govern obertament hostil". En aquest sentit, el cap de l'Executiu ha destacat que "no es tracta només d'impedir un govern de PP i Vox" i facilitar la investidura de Pedro Sánchez "com un mal menor", sinó que "Catalunya ha de posar un preu, el que acordem conjuntament". Una demanda, ha explicat, que ha de versar sobre drets i llibertats, sobre com avancem contra la repressió i també sobre qüestions del dia a dia com els recursos, les competències i la llengua. "Cal que fixem entre tots un mínim compartit; passar d'una dinàmica de competència entre independentistes a una dinàmica de cooperació per mi és absolutament imprescindible", ha insistit.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11375 {"title":"President Aragonès: \"El país necessita sentir-se, parlar i ser escoltat, i Catalunya Ràdio és una estructura absolutament imprescindible per a fer-ho\"","published_date":"2023-06-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/cc7fe0c1-d606-40a3-8e67-8c5da81e7624.webp","id":"11375"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-20/11375-president-aragones-pais-necessita-sentir-se-parlar-ser-escoltat-catalunya-radio-estructura-absolutament-imprescindible-fer-ho https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.