'Si les parets parlessin', el nou pòdcast de patrimoni adreçat a infants i famílies per escoltar aquest estiu

Imagen del artículo 'Si les parets parlessin', el nou pòdcast de patrimoni adreçat a infants i famílies per escoltar aquest estiu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

20 monuments reviuen a través de narracions teatralitzades amb un toc d'humor i ironiaEl pòdcast convida a escoltar, jugar i inspirar-se en històries succeïdes a diversos monuments de Catalunya

Avui s'estrena el pòdcast Si les parets parlessin. Un pòdcast en català sobre el patrimoni cultural per escoltar en família. Un programa que explica de forma divulgativa i emocionant alguns dels monuments i jaciments clau del ric patrimoni de Catalunya.

El pòdcast Si les Parets Parlessin està format per 20 episodis i cadascun d'ells pren com a protagonista un monument, amb una durada de 10 a 12 minuts. Els 20 monuments participants són: Park Güell (Barcelona, Barcelonès), Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva, Alt Empordà), Castell de Miravet (Ribera d'Ebre), Empúries - Museu d'Arqueologia de Catalunya (L'Escala, Alt Empordà), Casa Amatller (Barcelona, Barcelonès), Catedral de Girona (Gironès), Mas Miró (Mont-Roig del Camp, Baix Camp), Vapor Aymerich, Amat i Jover - MNACTEC (Terrassa, Vallès Occidental), Seu Vella de Lleida (Segrià), Ciutat ibèrica d'Ullastret - Museu d'Arqueologia de Catalunya (Ullastret, Baix Empordà), Castell de Cardona (Bages), Santa Maria del Mar (Barcelona, Barcelonès), Pont de Besalú (La Garrotxa), Pintures rupestres del Cogul (Les Garrigues), Casa Navàs (Reus, Baix Camp), Fàbrica Asland (Castellar de n'Hug, Berguedà), Vil·la romana dels Munts (Altafulla, Tarragonès), Casa Museu Dalí (Portlligat-Cadaqués, Alt Empordà), Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp), Sant Climent de Taüll (Vall de Boí, Alta Ribagorça).

El pòdcast s'adreça a infants de 6 a 12 anys i famílies amb infants compresos en aquestes edats. Un altre tipus de públic al qual està adreçat és als mestres i educadors d'infants de la mateixa franja d'edat. La narració del pòdcast es fa amb un format radiofònic per tal d'acostar a l'oient als espais triats, i així ajudar-lo a entendre les èpoques i el context dels monuments escollits. Les històries tenen un format de conte amb moments de suspens, intriga, descoberta, èpica i fins i tot un punt dramàtic. Tot això, amb un toc d'humor i ironia, ple d'anècdotes i sorpreses pels oients. Sònia Ferrer i Vicent Ortega són les veus dels narradors principals que es van donant el relleu l'un a l'altre, explicant el monument i els seus moments més transcendents. Ferran Aixalà, el guionista del pòdcast, també posa veu a alguns dels personatges per recrear moments viscuts al monument. La producció ha anat a càrrec d'Abacus. Al final de cada capítol es fa una crida a visitar el monument per reviure les històries escoltades. Una manera de motivar l'interès de les famílies a la visita presencial. 

Els 20 episodis es publicaran, els dilluns i els dijous, a les plataformes Spotify, Apple Podcast i a Amazon Music. Pròximament, també es podrà escoltar a la plataforma Ivoox.

El programa té un espai web al portal del Patrimoni Cultural de Catalunya on, a més de poder escoltar els episodis, s'hi troben altres recursos per jugar i inspirar-se. Un espai on es pot trobar informació sobre els monuments participants, recursos per inspirar la visita al monument, activitats per fer en familia i recursos educatius. A més, també hi ha un joc de preguntes adreçat als infants que podran resoldre fàcilment després d'escoltar els episodis.

Escolta el primer episodi de Si les parets parlessin dedicat al Park Güell.




"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11360 {"title":"'Si les parets parlessin', el nou pòdcast de patrimoni adreçat a infants i famílies per escoltar aquest estiu","published_date":"2023-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/d6578212-21e2-47a1-9a18-3d93673751f0.webp","id":"11360"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-19/11360-parets-parlessin-nou-podcast-patrimoni-adrecat-infants-families-escoltar-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.