Els Mossos d'Esquadra detenen un home per 51 robatoris en apartaments turístics de Barcelona

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un home per 51 robatoris en apartaments turístics de Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El detingut robava sempre en els mateixos apartaments turístics dels districtes de Sant Martí i Eixample, i en algun d'ells havia entrat a robar fins a tres o quatre vegades Es vestia amb complements discrets com mascaretes quirúrgiques, gorres o ulleres de sol per dificultar la seva identificació i accedia amb claus, radiografies o fent palanca per forçar la porta principalSostreia ordinadors, càmeres de fotos, joies, diners en metàl·lic, motxilles i maletes, entre d'altres. El valor aproximat dels objectes sostrets és de 250.000 euros

Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Martí juntament amb agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Eixample van detenir el 14 de juny un home per 51 robatoris amb força a apartaments turístics de la ciutat de Barcelona. Concretament des de juliol de 2021 havia comès 26 robatoris en apartaments turístics al districte de Sant Martí i 25 més al districte de l'Eixample. En relació als objectes sostrets hi ha ordinadors, càmeres de fotos, joies, diners en metàl·lic, motxilles i maletes, entre d'altres. El valor aproximat dels objectes sostrets és de 250.000 euros.

El detingut, que és una persona amb antecedents per fets similars, entrava a robar als apartaments en el moment que els turistes sortien per visitar la ciutat i s'emportava objectes de valor, dispositius electrònics, joies i roba de marca. Per endur-s'ho acostumava a fer servir maletes o bosses de mà que trobava al lloc.

Per accedir a l'edifici en ocasions entrava darrera d'altres turistes, com si ell mateix fos un turista més, i en altres ocasions feia servir el mètode de la radiografia o utilitzava claus sostretes en altres robatoris als mateixos apartaments. Un cop dins l'edifici escollia l'apartament on volia robar que en ocasions era el mateix d'on havien acabat de marxar els hostes, i en altres comprovava que no hi hagués ningú a l'interior. Un cop escollit l'apartament forçava la porta fent palanca o utilitzant una radiografia si la porta no estava tancada amb doble volta de clau.

En aquests robatoris sempre portava un mòbil a les mans, amb el qual es comunicava amb una tercera persona que no quedava enregistrat per les càmeres de seguretat, i que era qui li donava suport. Aquesta persona era qui l'avisava per telèfon si algú accedia al complex d'apartaments, moment en el qual el detingut sortia a les zones comunes i comprovava que les persones que havien arribat no fossin els hostes de l'apartament en el qual estava robant.

Escollia recintes turístics perquè sabia que els turistes acostumen a deixar les seves maletes i objectes de valor mentre surten a visitar la ciutat i que solen estar força estona fora de l'allotjament. De la gran quantitat d'apartaments turístics que hi ha en aquests dos districtes es va especialitzar en cometre els fets en els mateixos apartaments i en diversos d'ells hi va entrar a robar fins a tres o quatre vegades.

Es va sol·licitar entrada i perquisició al seu domicili on se li van trobar 43 indicis relacionats amb els fets investigats.

El detingut va passar a disposició judicial el divendres 16 de juny al jutjat número 2 de Mataró.


Consells de seguretat

Us recordem els consells de seguretat que podeu trobar a la pàgina web https://mossos.gencat.cat/ca/consells_de_seguretat/persones/vacances-segures/, que per a apartaments turístics són;

  1. Quan sortiu de l'habitació o de l'apartament, tanqueu sempre amb clau la porta, les finestres i el balcó.
  2. Feu ús de les caixes de seguretat per guardar els objectes de valor. No els deixeu a la vista.

Si creieu que heu estat víctimes o testimoni d'un delicte

  1. Aviseu immediatament la PG-ME al telèfon d'emergència 112 (gratuït) per explicar el cas. També teniu l'opció d'apropar-vos a una comissaria per rebre-hi atenció.
  2. Presenteu la denúncia el més aviat possible tan bon punt tingueu coneixement dels fets, encara que penseu que s'ha pogut produir fa hores o dies.
  3. Faciliteu el major nombre de dades del fet i del presumpte autor o autora, així com la direcció i el mitjà de fugida emprat (vehicle, a peu, etc.), en el cas que s'escaigui.
  4. Sempre cal informar a la policia del fet, encara que aquest no s'hagi consumat. D'aquesta manera es poden evitar altres delictes.
  5. Si en el moment del fet hi ha algun testimoni, cal que li demaneu un telèfon de contacte perquè la policia pugui localitzar-lo i ampliar les dades sobre el cas.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 18 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11357 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un home per 51 robatoris en apartaments turístics de Barcelona","published_date":"2023-06-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5102f435-803e-4078-99a4-f7eaa869658c.webp","id":"11357"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-18/11357-mossos-esquadra-detenen-home-51-robatoris-apartaments-turistics-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.