El president Aragonès rep el nou Ajuntament de Barcelona i lamenta "una elecció a l'ombra feta des de Madrid"

"Volem que Catalunya sigui decidida des de Catalunya i volem que Barcelona sigui decidida des de Barcelona"

Imagen del artículo El president Aragonès rep el nou Ajuntament de Barcelona i lamenta una elecció a l'ombra feta des de Madrid

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha ofert aquesta tarda una recepció al nou consistori de Barcelona i ha lamentat que sobre aquesta elecció "es projecta l'ombra d'un acord a nivell d'estat, un acord des de Madrid entre els dos grans partits". El cap de l'Executiu ha afegit que "volem que Catalunya sigui decidida des de Catalunya i, en conseqüència, volem que Barcelona sigui decidida des de Barcelona". El president de la Generalitat ha volgut subratllar també que el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, avui ha estat escollit per "partits que tenen models de ciutat, societat i país oposats" i també "per raons contraposades i contradictòries".

El nou consistori, encapçalat pel nou alcalde de Barcelona, ha creuat la plaça Sant Jaume després d'haver estat constituït. A la seva arribada a Palau, han estat rebuts per la consellera de Territori, Esther Capella, i secretari de Governs Locals i de Relacions amb l'Aran, David Rodríguez. Posteriorment, s'han trobat amb el president Aragonès al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. El cap de l'Executiu, ha aprofitat la seva intervenció recordar que aquesta tradició "és una manera simbòlica d'expressar el compromís de continuar treballant amb tots els governs del país i de la ciutat, independentment de colors polítics". En aquest sentit, ha afegit que "el nou ajuntament trobarà en el Govern de Catalunya bona voluntat, treball compartit, corresponsabilitat i lleialtat institucional".

Imagen del artículo El president Aragonès rep el nou Ajuntament de Barcelona i lamenta una elecció a l'ombra feta des de Madrid

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció per "felicitar totes les alcaldesses i alcaldes que han estat escollits avui arreu del país" i ha fet una crida a plantar cara a "l'amenaça d'una onada reaccionària d'ultradreta". "Ni per activa ni per passiva s'ha de deixar espai a la ultradreta. No poden passar i han de passar", ha conclòs.

La recepció celebrada al Palau de la Generalitat no ha comptat amb la presència de tots els membres del nou Ajuntament de Barcelona, a excepció dels regidors de Vox, que no han estat convidats.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11354 {"title":"El president Aragonès rep el nou Ajuntament de Barcelona i lamenta \"una elecció a l'ombra feta des de Madrid\"","published_date":"2023-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/2bdef835-1c00-4edf-a45e-525d21bda23b.webp","id":"11354"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-17/11354-president-aragones-rep-nou-ajuntament-barcelona-lamenta-eleccio-ombra-feta-des-madrid https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.