L'APDCAT impulsa la formació pràctica dels DPD sobre l'impacte en els drets humans de la utilització de sistemes d'intel·ligència artificial

Imagen del artículo L'APDCAT impulsa la formació pràctica dels DPD sobre l'impacte en els drets humans de la utilització de sistemes d'intel·ligència artificial

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha organitzat un taller pràctic adreçat a delegats i delegades de protecció de dades de l'àmbit d'actuació de l'Autoritat que participen en l'edició d'enguany del Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades (DPD). L'objectiu és dotar-los d'eines per aprofundir en l'abordatge de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (IA) i el seu impacte en els drets humans i la privacitat.

La jornada ha comptat amb la participació d'Alessandro Mantelero, membre del Comitè d'Ètica de la Universitat Politècnica de Torí, expert científic per a l'avaluació ètica del Consell Europeu de Recerca (ERC), expert del Comitè Europeu de Protecció de Dades i professor de Dret Privat i titular de la Càtedra Jean Monnet de Societats Digitals Mediterrànies i Dret a la Universitat Politècnica de Torí.

Mantelero ha parlat de l'avaluació de l'impacte en els drets humans (AIDH) com eina destinada a tenir un paper fonamental en el marc de la reglamentació de l'IA. Encara que ja s'aplica en solucions d'IA d'alt risc, Mantelero ha defensat que també és adequada en altres projectes TIC d'alt impacte.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11336 {"title":"L'APDCAT impulsa la formació pràctica dels DPD sobre l'impacte en els drets humans de la utilització de sistemes d'intel·ligència artificial","published_date":"2023-06-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/FormacioDPDManteleroNP.jpg_1878336148.webp","id":"11336"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-16/11336-apdcat-impulsa-formacio-practica-dpd-impacte-drets-humans-utilitzacio-sistemes-intel-ligencia-artificial https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.