Acció Climàtica crea un nou punt de trobada per als actors que intervenen en l'economia verda i circular: el Congrés Catalunya Circular

L'esdeveniment se celebrarà els propers dies 21 i 22 de juny i donarà a conèixer els casos d'èxit que hi ha al nostre país i, sobretot, per fomentar l'intercanvi i la interconnexió per crear aliances i cohesionar una estratègia única de país per assolir una Catalunya circularEs presentarà el Full de Ruta de l'Economia Circular de Catalunya, que aplega el conjunt d'iniciatives a desplegar del Govern i les fites a assolir en el futur

Imagen del artículo Acció Climàtica crea un nou punt de trobada per als actors que intervenen en l'economia verda i circular: el Congrés Catalunya Circular

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de la Secretaria d'Acció Climàtica, ha organitzat per a la setmana vinent, els dies 21 i 22 de juny, el primer Congrés Catalunya Circular, punt de trobada dels actors més influents del país per avançar cap a una economia circular i regenerativa. L'esdeveniment, que se celebrarà al Cosmocaixa de Barcelona, neix per ser el punt de trobada anual entre els sectors públic i privat per cohesionar una estratègia única de país per assolir una Catalunya Circular. En el Congrés Catalunya Circular es donarà visibilitat a les diferents estratègies, iniciatives tractores i casos d'èxit sobre com l'economia circular i la innovació suposen avantatges competitius per a empreses, institucions, empresariat i el país en el seu conjunt. A més, es presentarà el Full de Ruta de l'Economia Circular de Catalunya, que aplega el conjunt d'iniciatives a desplegar del Govern i les fites a assolir en el futur.

El nou conseller d'Acció Climàtica, David Mascort i Subiranas, serà l'encarregat, dimecres 21, d'obrir el congrés. Durant els dos dies que durarà es duran a terme ponències centrades en iniciatives estratègiques públiques i privades en l'àmbit europeu i català; taules rodones amb empreses de sectors clau en l'economia catalana, on es tractaran aspectes com ara els nous models de negoci, el finançament, l'ocupació, la innovació, la tecnologia i la inclusió; i visites tècniques a casos d'èxit centrats en models circulars com són el disseny circular, la circularitat dels productes i el reciclatge.

Visita a casos d'èxit

Les visites es realitzaran el dijous, dia 22, en grups diferenciats. El primer estarà centrat en el disseny circular de productes i processos que permeten reduir l'impacte ambiental. Per conèixer alguns exemples es visitarà la planta de producció d'envasos d'origen 100% vegetal sense plàstic de Karibou a Sant Cugat del Vallès i el "Celler Batlle" de Gramona, a Sant Sadurní d'Anoia, exemple d'arquitectura bioclimàtica, agricultura biodinàmica i vinificació per a una producció que permet preservar l'equilibri natural.

El segon grup coneixerà exemples d'optimització amb solucions per allargar el cicle de vida d'un producte a través de la reutilització i la reparació i de nous models de servitització. En primer lloc es visitarà la planta de reciclatge de roba Fit Tèxtil, que Formació i Treball té a Sant Esteve Sesrovires i, seguidament, el Parc Logístic de Salut d'Axioma Solucions a Viladecavalls, que integra els serveis logístics destinats al sector sanitari i sociosanitari.

Finalment, es podran conèixer casos de recuperació de valor de productes al final de la seva vida útil, com la producció de bioplàstics biodegradables i biocompatibles a partir de residus orgànics, que realitza Venvirotech a Santa Perpètua de Mogoda, i la valorització de residus procedents de la construcció, excavació i demolició per a l'obtenció d'àrid reciclat com a matèria primera secundària, de la mà d'Hercal, a Terrassa.

Els mitjans interessats a assistir a les visites poden contactar amb la nostra oficina de Comunicació.

Programa del congrés: https://mediambient.gencat.cat/web/.content/home/ambits_dactuacio/empresa_i_produccio_sostenible/economia_verda/Obs-economia/congres/programa.pdf


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11334 {"title":"Acció Climàtica crea un nou punt de trobada per als actors que intervenen en l'economia verda i circular: el Congrés Catalunya Circular","published_date":"2023-06-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f1f1c04c-34c0-492d-9ad0-bbf36901786b.webp","id":"11334"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-16/11334-accio-climatica-crea-nou-punt-trobada-als-actors-intervenen-economia-verda-circular-congres-catalunya-circular https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.