Serret, sobre l'informe de l'Eurocambra que insta Espanya a investigar a fons el Catalangate: "És un pas endavant i en línia amb el que hem reivindicat des del Govern"

La titular d'Acció Exterior i Unió Europea valora la decisió del Parlament Europeu des d'Eslovènia, on ha compartit amb la ministra de Justícia el cas PegasusSerret considera "indispensable" que la Comissió Europea faci un pas més enllà i posi límits a l'ús de programaris d'espionatge

Imagen del artículo Serret, sobre l'informe de l'Eurocambra que insta Espanya a investigar a fons el Catalangate: És un pas endavant i en línia amb el que hem reivindicat des del Govern

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha valorat positivament la decisió del ple del Parlament Europeu, que aquest dijous ha aprovat un informe que insta Espanya a investigar de manera "completa, justa i efectiva" el cas del Catalangate. "És un pas endavant i en línia amb el que hem estat reivindicant i treballant durant tots aquests mesos des del Govern a escala europea", ha afirmat Serret des de Ljubljana, on aquesta setmana és de viatge institucional. L'Eurocambra ha aprovat avui les recomanacions als Estats i a la Comissió Europea que s'inclouen en l'informe del comitè d'investigació sobre Pegasus i altres programaris de ciberespionatge.

Per a Serret, el toc d'atenció europeu a l'Estat espanyol "referma que cal investigar absolutament tots els casos fins ara acreditats -65, fins avui dia— en què s'ha utilitzat Pegasus" i insisteix que "cal que l'Estat posi tots els seus esforços per investigar-ho fins al fons amb una bona coordinació europea", fins i tot implicant l'Europol, tal com recomana l'informe de Brussel·les.

Precisament en el marc d'aquest viatge a Eslovènia, la titular d'Acció Exterior i Unió Europea ha pogut compartir amb la ministra de Justícia, Dominika Svarc Pipan, la necessitat de crear un marc comú en defensa de les llibertats i els drets humans arran del cas Pegasus. La reunió amb la ministra eslovena és un exemple de la feina que s'ha fet des del Govern a l'hora d'explicar el cas del Catalangate, com ara rebent la delegació d'eurodiputats que han coordinat l'informe europeu com també liderant des de Catalunya la Declaració de Ginebra, una iniciativa per demanar una moratòria global en l'ús d'eines de cibervigilància digirida. "La votació d'avui és una demostració que s'ha fet bona feina", ha valorat la consellera Meritxell Serret.

En una atenció a mitjans des de la capital eslovena, la consellera ha fet un pas més i ha qualificat d'"indispensable" que la Comissió Europea "avanci per posar límits a l'ús d'aquests programaris" i ha reclamat "una definició més consensuada de què s'entén per seguretat nacional, perquè no pugui ser utilitzada per vulnerar drets fonamentals de la ciutadania europea".

Agenda política a Àustria

Després del seu pas per Eslovènia, la consellera Serret es desplaçarà aquesta tarda a Àustria, concretament a la regió de Caríntia, on es reunirà amb el president del Parlament de Caríntia, Reinhard Rohr, amb consellers de l'Executiu del govern regional, i amb l'alcalde de la ciutat de Villach. Serret també visitarà la planta d'Infineon a Villach, una de les empreses de fabricació de semiconductors més importants del món.

La titular d'Acció Exterior i Unió Europea finalitzarà divendres el viatge a Àustria participant en l'acte d'obertura del 35è Aplec Internacional d'Adifolk, que té com a objectiu donar a conèixer la cultura popular catalana arreu del món. En el marc d'aquesta celebració, Serret també inaugurarà l'exposició "Catalonia meets Carinthia", una mostra que permetrà que els ciutadans de Villach coneguin la societat i la cultura catalanes.

En aquest enllaç es poden descarregar declaracions en vídeo de la consellera Serret.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11318 {"title":"Serret, sobre l'informe de l'Eurocambra que insta Espanya a investigar a fons el Catalangate: \"És un pas endavant i en línia amb el que hem reivindicat des del Govern\"","published_date":"2023-06-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/06f96468-bd98-449d-b3c2-417d4129e470.webp","id":"11318"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-15/11318-serret-informe-eurocambra-insta-espanya-investigar-fons-catalangate-pas-endavant-linia-hem-reivindicat-des-govern https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.