L'Agència Catalana del Consum reedita la "Guia de consum per a la gent gran"

La nova edició de la guia, que recull informació, pautes i recomanacions per tenir unes relacions de consum segures i evitar possibles fraus o enganys, és consultable en format digital i també es distribueix als casals de gent gran d'arreu del territori

L'Agència Catalana del Consum ha publicat una reedició de la Guia de consum per a la gent gran amb consells pràctics per consumir amb seguretat, especialment en aquelles situacions en què les persones grans poden estar més exposades, com és el cas de les visites comercials a domicili o les compres per internet. Aquesta nova edició es pot consultar en format digital i també es distribueix als casals de gent gran de tot el territori.

El Codi de consum de Catalunya insta a protegir especialment tot un seguit de col·lectius de consumidors que, en determinades situacions de consum, poden ser més vulnerables, com ara els infants, les persones malaltes o la gent gran.

Per tant, l'objectiu d'aquesta guia és facilitar a les persones de més edat, especialment aquelles que viuen soles, informació sobre els seus drets com a consumidors i consumidores i consells, pautes i recomanacions que els puguin ajudar a tenir unes relacions de consum segures i a evitar possibles fraus o enganys. 

El contingut de la Guia de consum per a la gent gran és el següent:

  • Drets bàsics de les persones consumidores
  • Consells generals de consum (abans, durant i després d'una compra o una contractació)
  • Compres a distància i fora d'establiments comercials (per internet, correu postal, telèfon, a domicili, durant una excursió, etc.)
  • Subministraments bàsics (aigua, llum, gas, revisions i manteniment de les instal·lacions, etc.)
  • Reparacions i serveis a domicili
  • Assegurances i serveis bancaris
  • Altres serveis com ara telefonia i Internet, tractaments de salut, etc.
  • Com reclamar
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11300 {"title":"L'Agència Catalana del Consum reedita la \"Guia de consum per a la gent gran\"","published_date":"2023-06-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11300"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-14/11300-agencia-catalana-consum-reedita-guia-consum-gent-gran https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.