President Aragonès: "Cal donar un nou impuls al Govern per cristal·litzar i fer emergir totes les transformacions"

El cap de l'Executiu ha comparegut davant del ple del Parlament per donar compte de la modificació en la composició del GovernDurant la compareixença, Pere Aragonès ha assegurat que el Govern de la Generalitat "serà el primer bastió contra l'avenç dels governs de dreta i d'extrema dreta"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest matí davant del ple del Parlament per donar compte de la modificació en la composició del Govern que va fer dilluns passat. El cap de l'Executiu assenyalat que es tracta d'una "remodelació normal, natural, després de dos anys de legislatura", en què "s'ha sembrat molt" i "s'han establert les bases del canvi". Però ha fet notar que ara "cal donar un nou impuls al Govern per cristal·litzar i fer emergir totes les transformacions".

Imagen del artículo President Aragonès: Cal donar un nou impuls al Govern  per cristal·litzar i fer emergir totes les transformacions

Pere Aragonès ha explicat que amb aquesta remodelació "volem reforçar el Consell Executiu i incorporar-hi energia renovada per encarar la segona part de la legislatura". I ha remarcat que per fer-ho s'han sumat al Govern "persones inequívocament compromeses amb el país i la seva gent, amb un inqüestionable coneixement de les àrees de Govern que assumeixen i amb una dilatada trajectòria i experiència institucional", perquè, ha afegit, "els reptes que tenim per endavant són molts i múltiples".

En aquest sentit, ha dit que la nova consellera de Territori, Ester Capella, "té com aprioritat màxima les polítiques d'habitatge", i ha destacat la seva experiència en aquesta matèria. També ha assenyalat que serà prioritari l'impuls del transport públic, i s'ha referit al traspàs de Rodalies, "amb totes les inversions pendents, vies, trens i recursos".

Del nou conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha dit que té l'encàrrec de "donar continuïtat al canvi de paradigma que hi ha hagut en l'àmbit de la transició energètica", així com seguir gestionant la sequera i "preparant el país cap a la nova realitat climàtica".

I de la nova consellera d'Educació, Anna Simó, ha subratllat que "té el repte de cuidar el sistema educatiu, un dels grans tresors que tenim com a país". I ha posat de relleu que "treballarà per enfortir la complicitat amb el conjunt de la comunitat educativa" i "lluitarà contra l'abandonament escolar prematur".

Durant la compareixença, el cap del Govern ha expressat el seu agraïment als consellers sortints. I ha tingut paraules per a cadascun d'ells. De Juli Fernández ha destacat la seva "complicitat per al foment del transport públic" i el "canvi de paradigma en les polítiques d'habitatge. De Josep Gonzàlez-Cambray ha subratllat el seu "compromís" en polítiques com l'impuls de la gratuïtat de l'I2. I de la consellera Teresa Jordà, "per no fallar mai i fer front a la sequera des del primer moment, fent sonar l'alarma quan ningú parlava de manca de pluges".


Combatre l'avenç de l'extrema dreta

Durant la compareixença, i també en la sessió de control prèvia, Aragonès ha insistit en què l'avenç de l'extrema dreta "és una amenaça molt greu" per a Catalunya, i ha demanat "fer-hi front sense embuts" i "sense cap mena de complicitat", perquè "al feixisme se'l combat, no s'hi flirteja".

"Davant del feixisme, drets i llibertats; davant de l'onada reaccionària, cal defensar Catalunya, la nostra democràcia, la nostra voluntat de progrés i la nostra voluntat col·lectiva de ser i decidir", ha subratllat. Un repte on ha demanat la complicitat de tots els grups parlamentaris, remarcant que "el Govern de la Generalitat serà el primer bastió contra l'avenç dels governs de dreta i d'extrema dreta".

Per a fer-ho possible, el president ha apostat per "enfortir els grans consensos que ens defineixen com a nació i com a societat". Això implica, ha dit, reforçar les polítiques socials, com les d'accés a l'habitatge; combatre les desigualtats, "que abonen el creixement de l'extrema dreta i la dreta basant-se en mentides, en la por i els neguits de la ciutadania", o accelerar la transició energètica "per ser més sobirans". També ha apostat per la defensa dels drets i les llibertats, "exercint la sobirania del país i defensant les institucions catalanes, que ens cohesionen com a país".




Imagen del artículo President Aragonès: Cal donar un nou impuls al Govern  per cristal·litzar i fer emergir totes les transformacions


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11291 {"title":"President Aragonès: \"Cal donar un nou impuls al Govern per cristal·litzar i fer emergir totes les transformacions\"","published_date":"2023-06-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/09762c4f-1a45-4314-a410-a6a731648b29.webp","id":"11291"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-14/11291-president-aragones-cal-donar-nou-impuls-govern-cristal-litzar-fer-emergir-transformacions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.