1es Jornades sobre el patrimoni gràfic organitzades per la Biblioteca de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Imagen del artículo 1es Jornades sobre el patrimoni gràfic organitzades per la Biblioteca de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, clourà les jornades divendres 16, a les 13 hores, a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya, (BC) el Museu Nacional d'Art de Catalunya(MNAC) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitzen els propers 15 i 16 de juny les primeres Jornades sobre el patrimoni gràfic. El secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, farà l'obertura de les jornades i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, la cloenda.

Aquestes tres institucions públiques conserven i donen accés a les seves col·leccions gràfiques, integrades per diferents tipologies de documentació (dibuixos, gravats, estampes, cartells, mapes...), les quals constitueixen un testimoni singular i rellevant de la història, la cultura i les manifestacions artístiques de Catalunya.

Les Jornades de Patrimoni Gràfic volen ser un espai de trobada per als professionals que treballen diàriament amb aquest tipus de documentació a institucions públiques i privades, i que actualment no disposen d'un fòrum específic en el qual, periòdicament, puguin compartir experiències, identificar mancances i crear complicitats. Aquesta primera edició vol ser la carta de presentació al sector de les jornades, que neixen amb la voluntat de tenir continuïtat cada dos anys i poder abordar així tots els aspectes vinculats amb la conservació, tractament i difusió de les col·leccions gràfiques.

Hi participaran ponents de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, del Museo Nacional del Prado, de la Galeria Petritxol, de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la University of Wisconsin, de l'American Geographical Society, de la Universitat de Barcelona, de la Bibliothèque Nationale de France, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, de la Fundació Palau, de la Fundació Antoni Tàpies, de la Biblioteca Nacional de España, entre d'altres professionals del sector, així com del Museu Nacional d'Art de Catalunya, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i de la Biblioteca de Catalunya.

Les Jornades són d'accés lliure i gratuït, només cal inscriure's des de la web de la BC.

Al llarg de les Jornades es podran visitar el Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, la Cartoteca de l'ICGC, i la col·lecció gràfica de la BC.

Les sessions es transmetran en continu (streaming) des de les webs respectives i posteriorment es trobaran accessibles en línia. També es publicaran les conclusions.

Programa

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11290 {"title":"1es Jornades sobre el patrimoni gràfic organitzades per la Biblioteca de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya","published_date":"2023-06-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/3d40b4d1-219f-4cb4-acba-9cdbc22592a7.webp","id":"11290"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-14/11290-1es-jornades-patrimoni-grafic-organitzades-biblioteca-catalunya-museu-nacional-art-catalunya-institut-cartografic-geologic-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.