Acció Climàtica amplia en 19 milions d'euros la línia d'ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis en municipis de menys de 5.000 habitants

Imagen del artículo Acció Climàtica amplia en 19 milions d'euros la línia d'ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis en municipis de menys de 5.000 habitants

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els ajuts van destinats a edificacions per a tot tipus d'ús

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), ampliarà en 19 milions d'euros la línia d'ajuts destinada a la rehabilitació energètica d'edificis en municipis de menys de 5.000 habitants. Aquesta línia té per objectiu avançar en la transició energètica mitjançant l'optimització del consum energètic en l'edificació i, al mateix temps, contribuir a donar resposta al repte demogràfic que planteja l'Agenda Rural. La línia està dotada amb recursos dels fons europeus Next Generation.

El pressupost inicial d'aquest programa, vigent des del febrer del 2022, va ser de de 5,5 milions d'euros, i durant l'any 2022 ja es va ampliar en 5,5 milions addicionals. Amb aquesta segona ampliació, la dotació total de la línia ascendirà a 30 milions d'euros. Ara per ara, l'ICAEN ha rebut 321 sol·licituds per un import de 22,85 milions d'euros. El termini per presentar sol·licituds d'ajut és el 31 de desembre de 2023, o fins que s'esgoti el pressupost.

La línia subvenciona actuacions relacionades tant amb la millora energètica de l'estructura dels edificis com amb la millora de l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en les seves instal·lacions tèrmiques, com són la calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària. S'hi poden acollir habitatges unifamiliars, edificis de tipologia residencial col·lectiva d'habitatge o edificis per a qualsevol altre ús que estiguin ubicats en municipis de fins a 5.000 habitants i els municipis no urbans de fins a 20.000 habitants en els quals totes les seves entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants

Els requisits per accedir a aquest programa són que l'edifici sigui anterior a 2007, que l'actuació suposi la millora d'una lletra en la certificació energètica de l'edifici (en la qualificació d'emissions de CO2), i que generi un estalvi mínim del 30% del consum d'energia primària no renovable. La convocatòria exclou l'obra nova, les ampliacions (tant en superfície com en volum) i els canvis d'ús.

Les sol·licituds les poden fer totes les persones físiques o jurídiques que siguin propietàries d'edificis existents; les comunitats de propietaris d'edificis d'ús residencial; les empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d'edificis; les empreses de serveis energètics; els ajuntaments, diputacions o altres corporacions equivalents; i les comunitats d'energies renovables i les comunitats ciutadanes d'energia.

Catalunya, cap a un nou model energètic

Aquesta línia d'ajuts per a la rehabilitació energètica d'edificis s'alinea amb el procés de transició cap a un nou model energètic més net, sostenible, just i democràtic que ha iniciat Catalunya. L'objectiu és assolir una societat i una economia descarbonitzades l'any 2050, amb un model energètic basat en l'eficiència energètica i les energies renovables, i on els ciutadans puguin generar i gestionar la seva pròpia energia i participar en la presa de decisions.

D'acord amb la Prospectiva Energètica 2050, per assolir aquest escenari Catalunya ha de reduir un 30,3% el consum final d'energia; el sector de l'edificació ha de disminuir un 34,2% el seu consum final d'energia, i ha d'aconseguir fer caure un 47,3% la seva intensitat energètica (és a dir, l'energia que necessita per a generar una unitat de PIB).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11284 {"title":"Acció Climàtica amplia en 19 milions d'euros la línia d'ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis en municipis de menys de 5.000 habitants","published_date":"2023-06-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a7ac3779-2ded-428b-814f-359466f80de5.webp","id":"11284"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-14/11284-accio-climatica-amplia-19-milions-euros-linia-ajuts-rehabilitacio-energetica-edificis-municipis-5-000-habitants https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.