El Mossos d'Esquadra detenen dos homes pel robatori de 25 motocicletes a Barcelona i dos homes més a Vic que les compraven per 500 euros i les venien per peces

·Els dos detinguts robaven les motocicletes en aparcaments públics o privats de la ciutat de Barcelona i les traslladaven a Vic (Osona) on dues persones més, que també han estat detingudes, les compraven per 500 euros cadascunaLa investigació la va iniciar la Unitat d'investigació de Sant Martí a Barcelona quan va detectar diversos robatoris de motocicletes tipus "enduro" en aquest districte de la ciutat·Desmantellaven les motocicletes per revendre'n les peces i en alguns casos les enviaven senceres a altres països per vendre-les

Agents de la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Sant Martí han detingut dues persones a Barcelona presumptament relacionats amb el robatori de vint-i-cinc motocicletes tipus "enduro" al districte de Sant Martí des del mes de març.

Els autors feien servir sempre una mateixa metodologia delictiva en diverses fases. En un primer moment feien tasques de localització d'unes determinades motocicletes tipus "enduro" aparcades al carrer. Un cop trobaven la motocicleta que volien sostreure hi col·locaven un dispositiu de localització que feien servir per determinar on el propietari tenia costum d'estacionar-la, ja fos en via pública o en una plaça d'estacionament tancat.

Quan ja tenien clar on trobar la motocicleta començava la tercera fase que consistia en forçar els accessos d'un aparcament tancat i manipular la motocicleta en el seu interior sense que ningú els veiés. Si estava estacionada al carrer forçaven els accessos d'un pàrquing privat proper al lloc i la introduïen dins per poder manipular-la sense ser vistos i si la tenien localitzada en una plaça d'aparcament tancada, en forçaven l'accés i la manipulaven en aquell mateix lloc. Modificaven la centraleta electrònica del vehicle amb un dispositiu electrònic casolà per engegar-la i endur-se-la del lloc en marxa.

Posteriorment les tornaven a estacionar en via pública en llocs poc concorreguts o en aparcaments de motocicletes d'us públic amb l'objectiu de comprovar si els propietaris tenien instal·lat algun dispositiu de localització GPS i així evitaven posar en perill el taller mecànic on les venien.

Es dona el cas que una motocicleta sostreta que va recuperar el seu propietari va tornar a ser robada pocs dies després.

Finalment les motos que comprovaven que no eren recuperades pel seu propietari, les conduïen fins a Vic on les venien per una quantitat de diners pròxima als 500 euros. Un cop al taller les dues persones que les compraven, les desmantellaven per revendre les peces i en alguns casos enviaven la motocicleta sencera a algun país estranger on les venien.

Com a resultat de la investigació els agents de la unitat d'Investigació de Sant Martí van detenir dues persones a Barcelona pel robatori de 25 motocicletes i dues persones més a Vic pel delicte de receptació d'aquests vehicles. A més es van fer dues entrades judicials a domicilis i una en un magatzem, totes a Vic, on es van recuperar nou de les motocicletes sostretes.

Després de passar a disposició judicial dissabte els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs..

Oficina de Comunicació

Barcelona , 14 de juny de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11280 {"title":"El Mossos d'Esquadra detenen dos homes pel robatori de 25 motocicletes a Barcelona i dos homes més a Vic que les compraven per 500 euros i les venien per peces","published_date":"2023-06-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11280"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-14/11280-mossos-esquadra-detenen-dos-homes-pel-robatori-25-motocicletes-barcelona-dos-homes-mes-vic-compraven-500-euros-venien-peces https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.