El conseller Nadal destaca la importància estratègica de la internacionalització per al sistema universitari català

El conseller de Recerca i Universitats ha visitat la Universitat Ramon Llull i s'ha reunit amb el seu equip de governLa trobada forma part de les visites institucionals que el conseller està realitzant a totes les universitats de Catalunya

Imagen del artículo El conseller Nadal destaca la importància estratègica de la internacionalització per al sistema universitari català


El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, s'ha reunit avui amb l'equip de govern de la Universitat Ramon Llull (URL), encapçalat pel rector Josep Antoni Rom. La trobada s'emmarca en la ronda de visites institucionals que el titular del Departament de Recerca i Universitats està realitzant amb totes les universitats de Catalunya des que va prendre possessió del càrrec el passat mes d'octubre.

El conseller Nadal ha mantingut una reunió amb el Consell de Govern de la institució per conèixer de primera mà les inquietuds dels seus responsables i, al seu torn, explicar i transmetre quines són les línies mestres de les polítiques d'universitats que el Departament està impulsant amb l'aprovació dels nous pressupostos.

En el transcurs de la reunió, el conseller Nadal ha conegut, entre d'altres indicadors, els referents a la internacionalització de la Universitat Ramon Llull que compta amb alumnes procedents de 135 nacionalitats diferents i que suposen el 25% del total de l'estudiantat i diverses aliances amb universitats d'altres països. En aquest sentit, el conseller ha posat l'accent en la importància estratègica de la internacionalització del sistema universitari català "que és creixent en el conjunt de les universitats de Catalunya i que no es cenyeix únicament a la captació d'estudiants sinó també a l'establiment de cooperacions estables amb agents del sistema d'educació superior europeus i mundials".

La URL va ser creada com a Fundació privada, en data 10 de maig de 1991, i destaca per disposar d'una estructura singular en forma de federació de centres, els quals organitzen la seva activitat sota el paraigua de la Universitat Ramon Llull Fundació. Actualment, compta amb 13 centres universitaris i 2 instituts universitaris de recerca, mitjançant els quals la Universitat imparteix un total de 122 titulacions oficials, per al curs 2022-2023: 49 estudis de grau, 61 estudis de màster universitari i 12 programes de doctorat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11257 {"title":"El conseller Nadal destaca la importància estratègica de la internacionalització per al sistema universitari català","published_date":"2023-06-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/96ebbfb0-b7aa-4e7c-9bee-403d0bdab259.webp","id":"11257"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-12/11257-conseller-nadal-destaca-importancia-estrategica-internacionalitzacio-sistema-universitari-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.