Els Mossos detenen tres homes per la sostracció d'un rellotge de 500.000 euros a Barcelona

Imagen del artículo Els Mossos detenen tres homes per la sostracció d'un rellotge de 500.000 euros a Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Policia Nacional havia notificat als Mossos l'arribada de tres homes a Barcelona especialitzats en els robatoris de rellotges de luxeL'endemà els investigadors van tenir coneixement que els investigats acabaven d'assaltar un home quan sortia d'un restaurant i li sostreien un rellotge de luxe valorat en 500.000 eurosEls Mossos van detenir els tres investigats quan sortien del pis d'Hospitalet de Llobregat on s'allotjaven i van poder recuperar el rellotge

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Barcelona van detenir el 9 de juny tres homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i lesions lleus. El 8 de juny els arrestats havien sostret un rellotge de luxe valorat en 500.000 euros a un home quan sortia d'un restaurant de Barcelona. Es tracta d'una investigació policial conjunta amb la Policia Nacional.

La investigació policial s'origina el 7 de juny després que la Policia Nacional de Barcelona comuniqués als Mossos l'arribada de tres homes procedents d'Itàlia especialitzats en els robatoris de rellotges de luxe.

A partir de la informació disponible agents de la Unitat Territorial de Multireincidents i del Grup Regional d'Investigació anomenat "Titani", van posar en marxa un dispositiu policial per localitzar els lladres. Fruit de les indagacions policials el 8 de juny van tenir coneixement que els investigats s'havien desplaçat fins al centre de Barcelona on més tard van agafar una motocicleta tipus scooter.

Finalment, a darrera hora de la tarda, van constatar com dos dels lladres havien abordat un home a la sortida d'un restaurant de luxe, li havien sostret un rellotge valorat en 500.000 euros i havien fugit de la zona a gran velocitat.

Un cop les indagacions policials els havien permès ubicar el pis d'Hospitalet de Llobregat on s'allotjaven els lladres van saber que els dos autors del robatori hi acabaven d'arribar. Després d'unes hores finalment a les 00:45 hores del 9 de juny els tres lladres van sortirdel domicili moment en el qual els Mossos els van poder detenir.

El Jutjat de guàrdia d'Hospitalet va autoritzar una entrada i escorcoll al pis en la qual hi van participar agents dels Mossos i de la Policia Nacional, que van poder localitzar i recuperar el rellotge sostret a més de la roba que duien els autors al moment del robatori.

Els investigadors també van fer una recerca de la motocicleta utilitzada per cometre el robatori, entre el domicili i la zona on es va cometre el fet. Un cop localitzada, els agents la van intervenir.

El rellotge sostret ja s'ha pogut retornar a la víctima.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 10 de juny i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a dos d'ells.


Un fenomen delictiu d'àmbit internacional

La lluita contra aquest fenomen que afecta a les principals capitals europees turístiques i de l'Estat, ha comportat que per segon any consecutiu els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona posin en marxa el Grup Titani d'investigació de robatoris violents pel que fa als robatoris de rellotges de luxe. Es tracta d'un grup policial d'investigació especialitzat en aquest àmbit que treballacoordinadament amb altres serveis de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona a banda de la DIC.

Parlem d'un fenomen global, amb itinerància d'alguns dels lladres especialitzats en aquests robatoris i que fa imprescindible l'intercanvi d'intel·ligència policial i la col·laboració amb altres cossos policials, tant de l'Estat espanyol com de la resta d'Europa. Aquest dispositiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional n'és un exemple.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 11 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11241 {"title":"Els Mossos detenen tres homes per la sostracció d'un rellotge de 500.000 euros a Barcelona","published_date":"2023-06-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/cefe3fb8-130e-4a71-b699-ed0722d10f30.webp","id":"11241"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-11/11241-mossos-detenen-tres-homes-sostraccio-rellotge-500-000-euros-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.