El Departament de Recerca i Universitats augmenta un 10% els ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes

Es destinaran 9 milions d'euros als departaments i unitats de recerca del sistema universitari català per a la formació de talent científicAquests ajuts permetran contractar més d'un centenar d'investigadors i investigadores per un període de 3 anys

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats augmenta un 10% els ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes

El Departament de Recerca i Universitats ha incrementat un 10% l'import total de la convocatòria dels ajuts FI-SDUR, dirigida a departaments i unitats de recerca del sistema universitari per contractar personal investigador predoctoral durant un període de tres anys. Per tant, amb la convocatòria d'aquest any es destinaran 9.035.610 euros a la captació de talent científic per a les universitats catalanes.

Els ajuts permetran contractar un major nombre d'investigadors i investigadores predoctorals que en la convocatòria anterior, que es van atorgar 8,1 milions d'euros i es va finançar la contractació de 114 investigadors i investigadores.

L'augment també quedarà reflectit en les anualitats que Recerca i Universitats ingressarà als departaments de les universitats per a cada persona investigadora incorporada.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha subratllat la importància d'uns ajuts "que promocionen l'accés als estudis de doctorat, la realització de tesis doctorals de qualitat i la professionalització del personal investigador". Pel conseller, a més, amb aquesta línia d'ajuts a la contractació de personal investigador "estem reforçant la captació i retenció del talent científic al sistema català de coneixement, en la línia de les conclusions del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement".

L'objectiu dels FI-SDUR és el de fomentar la capacitat investigadora del sistema universitari català, impulsant i consolidant estratègies i polítiques científiques conjuntes entre els departaments i les universitats, amb la finalitat de desenvolupar activitats de recerca d'impacte internacional i enfortir la generació de coneixement i la transferència.

Les persones candidates als ajuts, que han de fer la sol·licitud telemàtica fins al 21 de juny, han d'haver finalitzat els estudis que donen accés als ensenyaments oficials de doctorat a partir de l'1 de gener de 2020, tot i que hi ha excepcions per a persones que hagin gaudit d'un període de baixa per maternitat o paternitat, patit una malaltia greu o altres situacions previstes a la convocatòria.


Programa alineat amb Horizon Europe

Els ajuts FI-SDUR tenen com a objectiu la contractació de personal investigador predoctoral en formació que estigui duent a terme estudis de doctorat al sistema universitari català. Gestionats des de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus en el marc del Programa de l'FSE+ de Catalunya 2021-2027. El programa s'ajusta als objectius estratègics de recerca de la Comissió Europea fixats al programa Horizon Europe, que afavoreixen una recerca ètica, responsable i innovadora enfocada cap a la transferència de coneixement i l'aplicabilitat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11240 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats augmenta un 10% els ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes","published_date":"2023-06-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/0b186de5-22ab-4674-817d-674b8c6e6f7f.webp","id":"11240"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-11/11240-departament-recerca-universitats-augmenta-10-ajuts-contractar-personal-investigador-predoctoral-universitats-catalanes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.