L'ARC i el Departament d'Acció Climàtica participen al Circular Economy Hotspot de Dublín

Imagen del artículo L'ARC i el Departament d'Acció Climàtica participen al Circular Economy Hotspot de Dublín

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Del 29 a l'1 de juny s'ha celebrat a la setena edició del Circular Economy Hotspot (CEH), que ha tingut lloc a Dublín, capital d'Irlanda. Hi ha participat una delegació institucional i empresarial liderada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Hotspot és l'esdeveniment europeu de referència en economia circular i una cita que atrau experts d'Europa i d'arreu del món.

La delegació catalana ha pogut conèixer de la mà de les institucions de Dublín i d'Irlanda com les administracions públiques promouen l'economia circular i quins instruments i plataformes tenen en aquesta matèria.

S'ha pogut descobrir també com empreses locals i regionals de diferents sectors estan implementant solucions exitoses d'economia circular i, una altra qüestió cabdal, s'ha fomentat l'intercanvi i les relacions amb empreses catalanes.

La delegació catalana ha participat en conferències, tallers i visites i s'ha explicat com s'impulsa des de Catalunya l'economia circular: les línies de subvenció disponibles, el Clúster de Residus de Catalunya, el Pacte per la Moda Circular, o la recent creada Associació de centres i serveis de reutilització de Catalunya per impulsar el sector i promoure els beneficis de la reutilització en són alguns dels exemples.

Els membres de la delegació de Catalunya han estat: en representació de la Generalitat, Mireia Boya, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya, Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible, Alfred Vara, cap de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l'ARC i Susanna Rivero, responsable d'Afers Exteriors i Cooperació. Per part del sector privat, Ana Salgado, de Ciment Català, Jose Jorge Espí, d'EURECAT, Victoria Ferrer del Gremi de Recuperació de Catalunya, Mercè Gorina, del Packaging Cluster, Mariano Mestres, de CGM Centre de Gestió Mediambiental, i Ma. Teresa Machado, d'Hh Consultoria.

En el vessant polític, s'han dut a terme diverses reunions, una de les destacades va ser la trobada amb l'alcaldessa d'Irlanda, Caroline Conroy, que forma part del partit Verd.

A banda, durant la jornada de dilluns es va celebrar la reunió per seleccionar la candidatura del CEH europeu de 2025 i Eslovènia va ser el país escollit. Dimecres es va celebrar l'Assemblea General de l'entitat ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per a la gestió Sostenible dels Recursos), de la qual l'ARC n'és membre, i dijous es va tancar congrés amb la cerimònia del 14è Premi Europeu de Prevenció de Residus , que atorga l'organització de la Setmana europea per a la prevenció de residus. L'Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) va rebre el Premi Especial del certamen.

En resum, el CEH a Dublín ha estat un èxit!

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11193 {"title":"L'ARC i el Departament d'Acció Climàtica participen al Circular Economy Hotspot de Dublín","published_date":"2023-06-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ac_Hotspot_2023_img_01.jpg_1303722923.webp","id":"11193"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-08/11193-arc-departament-accio-climatica-participen-circular-economy-hotspot-dublin https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.