President Aragonès: "Els ports de la Mediterrània s'han d'unir per plantar cara a la contaminació"

El cap de l'Executiu s'ha reunit a Marsella amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, Renaud MuselierPere Aragonès ha destacat "la necessària cooperació entre ports" i ha agraït la "proposta de crear una gran aliança de ports de la Mediterrània, per tal de marcar uns criteris compartits en relació a la contaminació"

Imagen del artículo President Aragonès: Els ports de la Mediterrània s'han d'unir per plantar cara a la contaminació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquesta tarda amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, Renaud Muselier. Una trobada que ha permès "enfortir una relació que ve de lluny i alinear objectius per oferir una millor resposta als reptes que compartim", en paraules de Pere Aragonès, qui ha destacat la necessària "cooperació entre ports" i, en aquest sentit ha agraït la proposta "de crear una gran aliança de ports de la Mediterrània, entre d'altres els Ports de Tarragona i Barcelona i el Port de Marsella, per tal de marcar uns criteris compartits en relació a la contaminació".

Aragonès ha destacat que els ports de la Mediterrània han de compartir criteris i acordar uns estàndards conjunts, unint esforços "per aconseguir que la lluita contra la contaminació que ve de part del transport marítim pugui ser una lluita compartida" i ha remarcat que"la Regió Sud i Catalunya hem de fer camí de partenariat estratègic, com hem anat fent amb altres territoris del nostre entorn" perquè "volem les aliances més fortes per la prosperitat dels nostres territoris".

Imagen del artículo President Aragonès: Els ports de la Mediterrània s'han d'unir per plantar cara a la contaminació

El cap de l'Executiu ha fet aquestes declaracions durant una compareixença conjunta amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, Renaud Muselier, a qui ha traslladat "la voluntat del Govern de renovar l'acord de col·laboració entre totes dues institucions". Pere Aragonès ha destacat que "els reptes derivats del canvi climàtic, del canvi tecnològic i demogràfic són reptes compartits" i ha remarcat la necessitat "d'unir esforços i col·laborar en l'àmbit de la sequera". "Hem de preparar els nostres territoris per ser molt més resilients" i, en aquest sentit, ha destacat "l'aposta per l'obtenció d'aigua a través de la reutilització i de la dessalació d'aigua".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11183 {"title":"President Aragonès: \"Els ports de la Mediterrània s'han d'unir per plantar cara a la contaminació\"","published_date":"2023-06-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/460a3ea8-80f9-4542-b06b-d2b91c4470d6.webp","id":"11183"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-07/11183-president-aragones-ports-mediterrania-han-unir-plantar-cara-contaminacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.