L'exposició "Agents Rurals: guardians del medi natural" es podrà visitar en el Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola

La mostra, que acosta la feina d'aquest Cos a la ciutadania, es podrà visitar fins el 17 de setembre Complementen l'exposició diverses peces audiovisuals i xerrades d'educació ambiental

El Director General dels Agents Rurals, Marc Costa, i Jaume Bosch, cap de l'Àrea Regional de Barcelona del Cos d'Agents Rurals, han inaugurat avui l'exhibició de l'exposició "Agents Rurals: guardians del medi natural" en el Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola, a Vallvidrera (Barcelona).També hi ha participat en l'acte Raimon Roda, gerent del Consorci d'aquest Parc, qui ha fet les salutació inicial.

La mostra, que té com a objectiu incrementar el coneixement sobre la feina que fan els Agents Rurals, es podrà veure en aquest espai fins el proper dia 17 de setembre. La seva exhibició es complementa amb peces audiovisuals de divulgació i la programació de xerrades d'educació ambiental.

Marc Costa ha destacat que "l'exposició recull d'on venim i cap on anem. El país ha canviat molt amb la incorporació de més espais protegits, i els agents treballen per preservar-los. És important que es conegui que fa el Cos d'Agents Rurals, sobretot a l'Àrea metropolitana, on hi ha una societat més urbana, on son menys visibles i on també fan una gran tasca protegint el medi natural".

Jaume Bosch ha subratllat "l'aposta del Cos d'Agent Rurals per l'educació ambiental. L'exposició, a més de donar a conèixer les feines que fem, és una mesura educativa més, una estratègia de prevenció i per abordar els reptes que cal superar davant la realitat del canvi climàtic".


Imagen del artículo L'exposició Agents Rurals: guardians del medi natural es podrà visitar en el Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola


La mostra

"Agents Rurals: guardians del medi natural" proposa un itinerari per la història d'aquest Cos i aprofundeix en les diferents feines que desenvolupa; els Grups de suport i els Grups especials amb que s'ha dotat per poder dur a terme actuacions altament especialitzades. Subratlla l'aposta estratègica realitzada per la sensibilització i l'educació mediambiental.

Un dels àmbits és la prevenció d'incendis forestals i la investigació de les causes que els provoquen. El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pels Agents Rurals que defineix les actuacions dels efectius en termes de vigilància, prevenció i control d'activitats davant les situacions de perill d'incendi forestal i que ha suposat més de 342.000 actuacions per a la prevenció d'incendis des de l'any 2009.

Un altre apartat posa de relleu que Catalunya és un territori format majoritàriament per terreny forestal pel que cal vetllar tot l'any per una gestió forestal i dels recursos naturals que sigui sostenible. La protecció dels boscos i la flora ha suposat des del 2009 més de 197 mil actuacions relacionades amb aquest àmbit. Entre elles destaquen el control d'aprofitaments forestals, les inspeccions d'activitats, el seguiment d'espècies amenaçades, el control d'espècies exòtiques invasores, el sanejament fitosanitari, etc.

Una altra secció mostra les feines de preservació de la fauna. Els Agents Rurals vetllen per l'equilibri de l'ecosistema, preserven espècies protegides com l'ós i el llop i controlen la fauna exòtica invasora. Des del 2009 els Agents Rurals han fet 423.000 actuacions per protegir els animals. També controlen les activitats que es fan en Espais Naturals Protegits, lluiten contra la contaminació al medi natural, fan complir la normativa pel que fa a circulació motoritzada en el medi natural i tenen cura del patrimoni cultural que existeix a la natura fent, entre d'altres, inventari del patrimoni arqueològic, arquitectònic, paleontològic, geològic, etnològic i subaquàtic.

La mostra també dona a conèixer els grups especialitzats del Cos. Es tracta del Grup de Suport Aeri i unitat RPAS, el Grup de Suport de Fauna i Flora, el Grup de Suport Marí, i el Grup de Suport de Muntanya. I els Grups Especials: Grup Especial de Col·laboració amb la Justícia, Grup Especial de Verins i Antifurtivisme, Grup Especial Caní i Grup Especial de Captura de Fauna. Tots ells compten amb els i les agents més especialitzats en cada matèria i amb els recursos i el material més innovador.

Al servei de la ciutadania

L'exposició finalitza facilitant el coneixement sobre els servei d'atenció telefònica que es fa a través del 112 i un equip d'operadors propi que atenen al llarg de les 24 hores del dia, els set dies de la setmana i els 365 dies l'any. En un any, els Agents Rurals reben i gestionen més de 100 mil trucades.

"Agents Rurals: guardians del medi natural" ja s'ha vist a Granollers, Tremp, Manresa i Lleida i properament viatjarà a Amposta, Girona, Terrassa i Tarragona per seguir el seu itinerari per les capitals de comarca.

Més informació: https://interior.gencat.cat/expoagentsrurals

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11177 {"title":"L'exposició \"Agents Rurals: guardians del medi natural\" es podrà visitar en el Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola","published_date":"2023-06-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ef073ab3-78f6-4a5e-9e81-918c9b543eb8.webp","id":"11177"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-07/11177-exposicio-agents-rurals-guardians-medi-natural-podra-visitar-centre-informacio-parc-natural-collserola https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.