Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones a Barcelona per elaboració i tinença de 66.000 llaminadures i xocolatines amb cànnabis

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones a Barcelona per elaboració i tinença de 66.000  llaminadures i xocolatines amb cànnabis

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. Els detinguts guardaven caixes plenes de productes alimentaris que contenien THC i esqueixos de marihuana en un local que utilitzaven com a magatzem a Horta-Guinardó. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat il·lícit és d'entre 120.000 i 150.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Horta - Guinardó han tancat una investigació que es va iniciar el 15 de març de l'any passat amb la detenció de quatre persones que presumptament elaboraven i distribuïen llaminadures que contenien cànnabis. Els detinguts són tres homes i una dona, d'edats compreses entre 32 i 42 anys, els quals també posseïen una plantació de marihuana al soterrani d'un local que feien servir com a magatzem al districte d'Horta - Guinardó. L'Institut Nacional de Toxicologia ha confirmat ara que els productes intervinguts contenien THC.

El 15 de març de l'any passat, un agent fora de servei va alertar a agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana perquè hi havia uns homes amb actitud de vigilància davant d'un local i estaven carregant caixes a un cotxe estacionat a la vorera. Aquestes caixes estaven plenes d'esqueixos de marihuana i a l'interior del local n'hi havia més amb les mateixes característiques, preparades per ser carregades al cotxe amb el mateix contingut a dins.

Els agents, durant la inspecció, van comprovar que a dins del local, a més, hi havia altres caixes que contenien gran quantitat de productes comestibles amb aparença de xocolatines, llepolies, llaminadures, begudes, entre d'altres, i els seus embolcalls indicaven que contenien THC (tetrahidrocannabinol, que és un cannabinoide psicoactiu de la planta Cànnabis Sativa).

L'aparença dels productes i la forma com estaven embolicats podria donar a equívoc a una persona que desconeix el contingut, com per exemple un menor. Per tant podien ser fàcilment consumits i comportar així un alt risc per a la salut de les persones. A més, les condicions higièniques i de salubritat del local no donaven garanties per a la manipulació i elaboració de productes comestibles destinats al consum.

Al soterrani del local van trobar una plantació de plantes de marihuana, 28 d'aquestes eren adultes i 116 en procés de creixement, i una cuina on suposadament els detinguts elaboraven els productes comestibles.

En total, els investigadors van intervenir 2061 esqueixos de marihuana, 28 plantes de marihuana adultes i 116 en fase de creixement, i 7000 euros que portaven a sobre els detinguts. També van intervenir totes les caixes que contenien productes comestibles com 91 caixes de cartró a l'interior de les quals hi havia 66.000 xocolatines amb THC. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat és d'entre 120.000 i 150.000 euros i, el de la marihuana, uns 7.000 euros.

Els quatre detinguts, sense antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El Jutjat d'Instrucció de Barcelona va autoritzar, a més, la incineració i la destrucció de tot el material intervingut.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 4 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11131 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones a Barcelona per elaboració i tinença de 66.000 llaminadures i xocolatines amb cànnabis","published_date":"2023-06-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f533ace3-5757-45b3-a2f1-f522ae0a2354.webp","id":"11131"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-04/11131-mossos-esquadra-detenen-quatre-persones-barcelona-elaboracio-tinenca-66-000-llaminadures-xocolatines-cannabis https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.