Desarticulat un grup criminal que sostreia joies i diners a persones d'edat avançada pel mètode del fals operari de subministraments

Imagen del artículo Desarticulat un grup criminal que sostreia joies i diners a persones d'edat avançada pel mètode del fals operari de subministraments

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. Actuaven sempre en parella, home i dona i mentre un distreia la víctima l'altre entrava a les estances del pis a la recerca de diners en efectiu, joies o llibretes d'estalvi. No dubtaven en intimidar o violentar la víctima perquè els proporcionessin el PIN de la llibreta amb l'objectiu de fer-los extraccions bancàries fraudulentes. Els vuit arrestats haurien aconseguit més de 50.000 euros en efectiu amb aquesta modalitat delictiva a banda dels diners obtinguts per la venda de les joies a receptadors

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han desarticulat un grup criminal que utilitzava el modus operandi del fals revisor per sostreure diners i objectes de valor a persones d'edat avançada. La investigació ha posat de relleu que els detinguts seleccionaven víctimes vulnerables, de més de 80 anys i que visquessin soles per adreçar-se al seu domicili prèvia trucada telefònica amb el pretext generalment d'una revisió del gas. Un cop dins del pis un dels arrestats entretenia la víctima mentre l'altre mirava de trobar diners, joies o targetes bancàries. Hi ha vuit persones detingudes que han quedat en llibertat amb càrrecs. Als investigats se'ls relaciona amb els delictes de pertinença a grup criminal, furt, robatori violent i estafa.

Els investigadors han pogut acreditar l'operativa del grup, format per quatre homes i quatre dones: primer obtenien les dades personals de persones d'edat avançada, informació necessària per teixir l'engany. Començaven la jornada delinqüencial amb una reunió en un lloc proper als habitatges on tenien pensat acudir. Aleshores feien les trucades a la víctima per concertar una cita en uns minuts per fer la revisió i es repartien en equips de dos, sempre home i dona i iniciaven la ruta per diversos immobles.

Un cop accedien al pis un dels lladres entretenia la víctima amb el pretext de la revisió mentre l'altre accedia a les estances, especialment als dormitoris a la recerca de diners en efectiu, joies i targetes de crèdit o llibretes d'estalvis. No dubtaven a intimidar les víctimes per obtenir el PIN de la targeta o llibreta i d'usar la violència si no els el proporcionaven. A banda del que es poguessin endur del pis quan s'apropiaven de targetes o llibretes amb què posteriorment feien operacions bancàries fraudulentes per buidar-los els comptes. Tancaven el circuit delinqüencial amb la venda de joies a receptadors.

Els investigadors han pogut acreditar catorze fets, la majoria comesos aquest any, entre el desembre de l'any 2021 i el maig del 2023. En total els arrestats van cometre sis robatoris violents i set furts, a més d'un robatori en grau de temptativa. En el conjunt dels robatoris i estafes posteriors els investigats es van aconseguir apropiar de diverses joies i de diners, tant en metàl·lic com obtinguts amb la targeta o llibreta, per un valor total de 51.733 euros.

El 30 de maig es va dur a terme el dispositiu d'explotació de la investigació i es van fer dues entrades i perquisició a la localitat de Barcelona on els agents van poder arrestar els vuit integrants del grup. En el decurs de l'operatiu van intervenir diners, roba, complements, joies i documents.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 3 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11126 {"title":"Desarticulat un grup criminal que sostreia joies i diners a persones d'edat avançada pel mètode del fals operari de subministraments","published_date":"2023-06-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4bbc3762-b95d-45ed-8d05-0095099a19c9.webp","id":"11126"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-03/11126-desarticulat-grup-criminal-sostreia-joies-diners-persones-edat-avancada-pel-metode-fals-operari-subministraments https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.