El secretari de Treball participa en l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'

Imagen del artículo El secretari de Treball participa en l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Al programa hi participen estudiants d'escoles d'arts plàstiques i disseny de tot Catalunya i s'han reconegut les millors propostes gràfiques i audiovisuals al voltant de la prevenció de riscos laborals

El secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, Enric Vinaixa Bonet, ha participat aquest migdia en l'acte de lliurament de les mencions i reconeixements a les millors propostes gràfiques del programa "Talent creatiu i empresa" d'enguany, en el qual participa l'alumnat d'escoles d'arts plàstiques i disseny de tot Catalunya.

Es tracta d'un programa impulsat pel Departament d'Educació, en el que l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral hi participa amb el projecte "La prevenció, un valor segur". L'objectiu és que els i les estudiants facin treballs gràfics i audiovisuals al voltant de la prevenció de riscos laborals.

El secretari de Treball ha agraït als i les estudiants la seva participació al programa i la seva feina perquè "el talent del nostre país sou vosaltres i ens ajudeu amb la vostra feina, de moment acadèmica, però en poc temps professional, a difondre la cultura preventiva a les escoles i al vostre entorn en el dia i dia, i en el futur, als centres de treball".

Vinaixa els ha animat a "seguir treballant perquè entre tots i totes hem de tendir al risc zero, i la vostra feina des del disseny gràfic i la comunicació és fonamental. Com diu la dita en prevenció de riscos laborals: un zero (en accidents) és un deu", ha reblat.

A l'acte també hi ha participat el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu Garcia, així com representants de CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec, que formen part del Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Aquest òrgan és l'encarregat d'escollir cada any el cartell commemoratiu del 28 d'abril, Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball, d'entre les propostes dels estudiants participants en el programa "Talent creatiu i empresa".

Per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la prevenció de riscos laborals, així com per estimular la creativitat i l'esperit crític dels estudiants en aquest àmbit, el Departament d'Empresa i Treball va crear l'any 2007 els premis "La prevenció, un valor segur". Aquest concurs de cartells estava adreçat a tot l'alumnat de disseny gràfic o de disciplines vinculades de Catalunya.

Durant el curs 2019-2020, Empresa i Treball va voler donar un nou impuls al foment de la cultura preventiva i la sensibilització entre els joves estudiants incorporant-se al programa "Talent Creatiu i Empresa".

Aquest programa està impulsat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de permetre als estudiants d'arts plàstiques i disseny integrar en el seu aprenentatge un entorn laboral real, a partir de la col·laboració d'empreses, entitats i institucions, com és el cas de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral.

En l'acte d'enguany, corresponent al curs 2022-2023, s'han reconegut les propostes de 58 estudiants en quatre categories: cartell commemoratiu del 28 d'abril, línia gràfica, pictogrames i vídeo.

També han obtingut reconeixement les dues escoles que han participat en més projectes (Escola d'Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona i Institut de Formació Professional Antoni Algueró de Sant Just Desvern) i l'escola amb més participació d'alumnes en el mateix projecte, en aquest cas de "Pictogrames" (Escola d'Art i Disseny Edra de Rubí).

Trobareu tots els treballs a la nostra web.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11092 {"title":"El secretari de Treball participa en l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'","published_date":"2023-06-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5fc2a983-9d51-46bd-8e91-d31903abb932.webp","id":"11092"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-01/11092-secretari-treball-participa-acte-lliurament-reconeixements-programa-talent-creatiu-empresa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.