El President Aragonès reclama una "mirada positiva" sobre l'economia catalana i fa una crida a abandonar "els discursos derrotistes"

"El Govern de l'Estat té damunt la taula el projecte complet perquè Catalunya aculli una planta de prefabricació de xips al costat del Sincrotró Alba"Aposta per un "front democràtic ambiciós" on "tothom s'hi senti còmode"

Imagen del artículo El President Aragonès reclama una mirada positiva sobre l'economia catalana i fa una crida a abandonar els discursos derrotistes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha fet una crida avui a abandonar "els discursos derrotistes" sobre l'economia catalana dels que "enyoren l'època del creixement fulgurant" que va suposar "l'abandonament de la industria, l'aposta pel turisme low cost, l'especulació immobiliària o el creixement del sector finançament per sobre de les capacitats de donar resposta". El cap de l'Executiu ho ha afirmat durant la seva participació a la XXXVIII reunió del Cercle d'Economia, on ha afirmat que "si volem captar inversions, hem de tenir una mirada positiva sobre l'economia del país" i "si volem que les nostres empreses obrin nous mercats, hem de despertar confiança i enfortir la nostra economia". "Hem de creure en el nostre teixit productiu. Si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú", ha afegit.

El cap de l'Executiu, que ha mantingut un diàleg amb el president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha recordat que "la meva generació ha pagat directament la crisi de la bombolla econòmica i financera que va explotar el 2007". Segons el president de la Generalitat, des del Govern "hem assumit la responsabilitat de liderar la construcció dels camins de sortida" perquè "la creació de riquesa no ha d'expulsar la ciutadania".

Imagen del artículo El President Aragonès reclama una mirada positiva sobre l'economia catalana i fa una crida a abandonar els discursos derrotistes

Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, "Catalunya, torna a liderar" i ha precisat que "tenim una inflació per sota de la mitjana i les previsions de creixement de Catalunya per al 2023 se situen en l'1,7% del PIB malgrat l'afebliment del comerç mundial" tot afegint que "no podem parlar d'estancament quan l'economia catalana ja supera en un 1,5% els nivells de PIB prepandèmia". El president ha afegit que, en els dos primers mesos del 2023, les exportacions augmenten un 19,2% interanual en termes nominals i ha subratllat que "tenim un mercat laboral sòlid i estable tot i el context econòmic incert".

El president Aragonès ha aprofitat la seva presència a la reunió anual del Cercle d'Economia per afirmar que des de fa unes setmanes, "el Govern de l'Estat té damunt la taula el projecte complet perquè Catalunya aculli una planta de prefabricació de xips al costat del Sincrotró Alba". En concret, "un projecte que requereix una inversió de 300 M€ provinents dels fons europeus".

Imagen del artículo El President Aragonès reclama una mirada positiva sobre l'economia catalana i fa una crida a abandonar els discursos derrotistes

El president de la Generalitat també ha fet referència a l'escenari sortit de les eleccions municipals i ha instat a "reaccionar, mobilitzar-se i preparar-ser per unes condicions de futur que probablement serà adverses i un govern que viurà de la contraposició amb tot el que significa Catalunya". Per aquest motiu, ha insistit en la necessitat d'impulsar aCatalunya un "front democràtic ambiciós" que vagi més enllà de "ser una llista de dos partits, sino una llista àmplia". "Cal trobar aquesta fórmula per a que tothom hi senti còmode", ha conclòs.

A l'acte hi han assistit també el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió; la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano Canadés.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11066 {"title":"El President Aragonès reclama una \"mirada positiva\" sobre l'economia catalana i fa una crida a abandonar \"els discursos derrotistes\"","published_date":"2023-05-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e15db54f-bd45-4381-96aa-f0d92d020c8f.webp","id":"11066"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-30/11066-president-aragones-reclama-mirada-positiva-economia-catalana-fa-crida-abandonar-discursos-derrotistes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.