Mossos d'Esquadra i Telefónica faciliten l'atenció a persones amb pèrdua auditiva en una comissaria de Barcelona

Imagen del artículo Mossos d'Esquadra i Telefónica faciliten l'atenció a persones amb pèrdua auditiva en una comissaria de Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

· Es tracta d'un projecte pilot que permetrà la comunicació entre els agents i les persones amb pèrdua auditiva que acudeixin a la comissaria d'Horta-Guinardó de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

· A la comissaria s'han instal·lat bucles agnètics per a transmetre senyals d'àudio als usuaris i alarmes d'emergència adaptades a senyals lluminoses, a més s'ofereixen serveis com a transcripció de veu a text en temps real a través d'una app

· La iniciativa ha estat presentada avui pel Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; el Director General de la Policia, Pere Ferrer; i l'Intendent Jordi Gràcia Felices, cap de la Divisió de Sistemes d'Informació de Mossos d'Esquadra, en un acte sobre innovació en el sector de les emergències i la seguretat pública organitzat a la seu corporativa de Telefónica a Barcelona


Els Mossos d'Esquadra i Telefónica, junt amb Visualfy, startup participada per Wayra i especialitzada en crear tecnologia per a afavorir l'accessibilitat, han posat en marxa un projecte pilot a la comissaria d'Horta-Guinardó de Barcelona, al carrer Marina, per a millorar l'accessibilitat de les persones amb pèrdua d'audició.

Fruit d'aquesta iniciativa s'ha dotat a la comissaria de diversos serveis que garanteixen la igualtat de condicions en el seu pas pel centre a persones amb pèrdua auditiva. Mitjançant la instal·lació d'uns bucles magnètics que transmeten senyals d'àudio s'ha millorat la comunicació amb els usuaris amb audiòfons i implants coclears. Aquests dispositius han estat instal·lats tant a la recepció com a la sala de denúncies.

En diferents espais de la comissaria també s'han instal·lat uns dispositius capaços de reconèixer sons rellevants de l'entorn, com una alarma d'incendis, i traduir-los en alertes visuals i sensorials en qualsevol dispositiu o en senyals lluminosos, perquè també les persones amb dificultats d'audició estiguin informades davant de qualsevol incidència.

A través d'una funcionalitat de reconeixement de veu incorporada en una app gratuïta disponible per a tots els usuaris, s'han eliminat les barreres de comunicació; qualsevol usuari podrà llegir en temps real la informació que el mosso d'esquadra li vulgui transmetre. El micròfon del telèfon intel·ligent capta la veu de l'agent i el transcriu a la pantalla de l'usuari.

Per tal que els usuaris de la comissaria estiguin al corrent que tenen a la seva disposició aquests serveis que afavoreixen l'accessibilitat, s'ha instal·lat senyalística informativa a la recepció de la comissaria, on s'explica com fer ús de l'app i amb un codi QR d'accés directe a la descàrrega d'aquesta.

Un dels principals objectius de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra és vetllar per a garantir els drets i llibertats dels col·lectius més vulnerables i realitzar les accions necessàries per a millorar l'atenció i l'assistència d'aquelles persones que tenen necessitats específiques, el projecte que es presenta és una mostra més d'aquesta voluntat de generar proximitat amb la ciutadania. En aquest sentit, des de l'any 2004, Mossos d'Esquadra col·labora amb l'Associació Catalana de Pares i Persones Sordes (ACAPPS) i des del 2006 amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha posat en valor la iniciativa assegurant que "la tecnologia ha de tenir un objectiu principal: garantir més drets a la ciutadania". Elena ha destacat l'aposta per la tecnologia en els Mossos d'Esquadra, una aposta que s'ha traduït en projectes com l'app de Mossos d'Esquadra que pretén ser una autèntica comissaria virtual, o el lideratge del cos en el control de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons, amb un projecte pioner a escala internacional denominat sistema Kuppel.

"Crear eines que afavoreixin l'accessibilitat i la inclusió és un deure de totes les societats. Des de Telefónica oferim connectivitat i ajudem a les empreses i a les institucions públiques a digitalitzar-se, amb tecnologies com aquesta que hem portat fins a la comissaria de Mossos d'Esquadra", ha destacat Chema Casas, director general de Telefónica a Catalunya.

La presentació d'aquest projecte pilot ha tingut lloc avui a la seu corporativa de Telefónica a Barcelona en el marc d'un esdeveniment sobre innovació i transformació digital dirigit al sector de les emergències i la seguretat pública que ha reunit un centenar de representants a Catalunya d'aquestes organitzacions.

A més del pilot, s'han presentat altres casos d'ús i demostracions com les xarxes privades per a operacions de missió crítica, hardware tàctic i preventiu per a actius humans, inhibidors de drons com a servei, dispositius conductors d'energia i gestió d'evidències, armaris intel·ligents de gestió d'actius, robots de vigilància autònoma o la plataforma de despatx d'emergències Sèneca.


Oficina de comunicació

Barcelona, 30 de maig de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11063 {"title":"Mossos d'Esquadra i Telefónica faciliten l'atenció a persones amb pèrdua auditiva en una comissaria de Barcelona","published_date":"2023-05-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a31f0472-fcb3-4d29-afd0-cf9f672f7275.webp","id":"11063"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-30/11063-mossos-esquadra-telefonica-faciliten-atencio-persones-perdua-auditiva-comissaria-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.