President Aragonès: "L'hora és greu i cal un front democràtic per defensar Catalunya, els drets i les llibertats"

En una compareixença informativa, el cap de l'Executiu ha demanat als partits independentistes i sobiranistes "unitat, generositat i fermesa" per tirar-ho endavantHa afirmat que "tenim l'oportunitat d'entendre'ns als ajuntaments i de tenir una presidència del Parlament independentista"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest migdia després de la reunió de Govern, en què s'han valorat les eleccions municipals de diumenge i la convocatòria de les generals per al proper 23 de juliol, i ha afirmat que "el missatge és clar: l'hora és greu i cal defensar Catalunya". Ha apostat per "impulsar un front democràtic per defensar Catalunya, els drets i les llibertats", perquè "ens hi juguem molt; de fet, ens hi juguem tant, que ens ho juguem tot".

Imagen del artículo President Aragonès: L'hora és greu i cal un front democràtic per defensar Catalunya, els drets i les llibertats

En aquesta mateixa línia, el cap de l'Executiu ha alertat que, "davant d'un govern de l'estat composat pels partits que més han atacat Catalunya i tot el representa la idea de país àmpliament compartida a casa nostra, cal una mobilització de país". Pere Aragonès ha explicat que defensar Catalunya vol dir "defensar les escoles i la sanitat catalana, els drets civils i polítics de la ciutadania, la igualtat de totes les persones, el benestar i l'economia, les institucions catalanes i el dret a escollir el nostre futur lliurement com a poble".

El president ha fet notar que "correspon als partits polítics treballar les formules i l'encaix" per fer possible aquest front comú. I ha assegurat que, "com a president, em poso a disposició de tots ells per ajudar a construir els ponts d'entesa i els espais de treball perquè trobem aquests mecanismes i formules, que ens permetin defensar Catalunya, els drets i llibertats el 23 de juliol". "Cal unitat, generositat i fermesa per tirar endavant aquest front democràtic en defensa de Catalunya i les llibertats", ha dit, i ha afegit que "hi ha d'haver com més gent millor i tothom s'hi ha de sentir còmode".

En relació a les eleccions municipals d'aquest diumenge, el president Aragonès ha posat de relleu que "hi ha un missatge en forma d'abstenció dirigit als partits independentistes: ens diuen que ens hem d'entendre i ho hem de fer". "Cal obrir un nou cicle polític i cal que ens entenguem", ha insistit. En aquest sentit, ha apuntat que "tenim l'oportunitat d'una presidència del Parlament que ha de ser independentista" i "l'oportunitat d'entendre'ns també als ajuntaments, on el sobiranisme i l'independentisme podem i ens hem d'entendre".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11055 {"title":"President Aragonès: \"L'hora és greu i cal un front democràtic per defensar Catalunya, els drets i les llibertats\"","published_date":"2023-05-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/6dda47ff-2c21-46f9-b6de-728a8c632f6e.webp","id":"11055"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-30/11055-president-aragones-hora-greu-cal-front-democratic-defensar-catalunya-drets-llibertats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.