La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital atura un possible ciberincident a diversos entorns del sector públic

Imagen del artículo La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital atura un possible ciberincident a diversos entorns del sector públic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, a través de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) han treballat durant el cap de setmana per prevenir un possible ciberincident de ransomware, després d'haver detectat i monitorat diferents accions d'un agent maliciós en alguns entorns del sector públic de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a les actuacions dutes a terme per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el CTTI s'ha pogut contenir l'atac i evitar un ciberincident.

Les diferents entitats en què s'han aplicat mesures de contenció, podrien veure afectacions en els seus serveis a causa, precisament, d'aquestes actuacions preventives. Tot i això, és important remarcar que no s'ha vist cap evidència de robatori d'informació.

Com és habitual en casos d'intrusió, la coordinació entre la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, les diferents entitats afectades i els Mossos d'Esquadra s'ha donat des del primer moment.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11043 {"title":"La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital atura un possible ciberincident a diversos entorns del sector públic","published_date":"2023-05-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/441b122f-0777-40de-a7e9-dac4577779e5.webp","id":"11043"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-29/11043-secretaria-telecomunicacions-transformacio-digital-atura-possible-ciberincident-diversos-entorns-sector-public https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.