L'oficina d'atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes

La Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana arriba a un acord amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) per millorar l'atenció del col·lectiu amb aquesta nova eina

Les persones amb sordesa que vulguin demanar informació sobre els serveis que presta el Departament de Drets Socials o fer algun tràmit de manera presencial en l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels serveis centrals de Barcelona (al passeig de Taulat 266-270) ho tenen ara una mica més fàcil.

L'oficina té una treballadora que domina la llengua catalana, castellana i internacional de signes i, per tant, ja s'oferia atenció a les persones amb sordesa, però ara un acord entre la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha permès ampliar l'atenció al col·lectiu mitjançant la incorporació d'un dispositiu de vídeo-interpretació que es diu Svisual.


Com funciona? Un dels mostradors d'atenció està dotat amb una pantalla extra, que està situada de cara a la persona usuària i dotada amb una webcam. Mitjançant aquesta pantalla, la persona usuària es comunica en llengua de signes amb un intèrpret de FESOCA, que també es comunica amb el treballador o treballadora de l'oficina amb qui està connectat amb uns auriculars. A la pantalla, a més de mostrar-se la imatge de l'intèrpret, també hi ha un espai xat, per si cal escriure alguna cosa.

El dispositiu es va posar en funcionament just abans de l'obertura de la convocatòria de la prestació d'atenció social a les persones amb discapacitat (ajuts PUA) per poder atendre tots els requeriments d'informació que es poguessin generar.

El servei està disponible sense necessitat de cita prèvia, en horari de 10 a 13 h de dilluns a divendres.

Aquesta mateixa eina també funciona a l'oficina d'atenció ciutadana de la Generalitat del carrer Sant Honorat de Barcelona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10667 {"title":"L'oficina d'atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes","published_date":"2023-05-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10667"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-24/10667-oficina-atencio-ciutadana-drets-socials-incorpora-servei-video-interpretacio-llengua-signes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.