Inici del servei d'atenció presencial de renda de l'1 al 30 de juny

23/05/2023

A partir del proper 25 de maig, les persones que necessitin rebre assistència presencial per elaborar la declaració de la renda de l'exercici 2022 podran demanar cita prèvia per ser ateses de l'1 al 30 de juny a les oficines de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC).

La cita prèvia es podrà sol·licitar, fins al 29 de juny, a través del telèfon 901 22 33 44.

Pel que fa a la declaració de l'impost sobre el patrimoni, ja es pot demanar cita prèvia a través de la seu electrònica de l'ATC o del telèfon 012 per ser atesos a les oficines centrals de l'Agència a Barcelona i a les delegacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona entre el 12 i el 23 de juny.

Visita a les oficines territorials a Figueres i Mataró

La secretària d'Hisenda i presidenta de l'ATC, Marta Espasa, ha donat avui el tret de sortida al servei d'atenció presencial de renda que començarà l'1 de juny en una visita a les oficines territorials de l'ATC a Figueres i Mataró, acompanyada del director de l'Agència, Eduard Vilà.

Marta Espasa ha informat que, des que va començar la campanya el 3 de maig i fins al divendres passat, 19 de maig, les oficines de l'Agència a les comarques de Girona ja han atès 515 persones per telèfon. I durant la campanya de la renda de l'any passat, aquestes oficines van assessorar un total de 3.367 persones, 446 de les quals van passar per l'oficina de Figueres.

Pel que fa a les oficines de l'Agència a les comarques de Barcelona, ja han atès 1.045 persones per telèfon. I durant la campanya de la renda de l'any passat, aquestes oficines van atendre 8.312 persones, 417 de les quals van rebre assistència a l'oficina de Mataró.

El proper 31 de maig, la secretària d'Hisenda i el director de l'ATC també visitaran les oficines territorials de l'Agència a Manresa i Vilafranca del Penedès.

Assistència telefònica amb cita prèvia

L'Agència també ofereix el servei d'assistència telefònica personalitzada amb cita prèvia, que es pot demanar fins al 29 de juny, a través del telèfon 901 22 33 44, indicant una data i franja horària preferents.

Deduccions del tram autonòmic de l'IRPF

D'acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l'impost sobre la renda de les persones físiques, s'han regulat les deduccions següents aplicables sobre la part autonòmica de la quota íntegra de l'impost:

  1. Per naixement o adopció de fills.
  2. Per viduïtat.
  3. Per lloguer de l'habitatge habitual.
  4. Per rehabilitació de l'habitatge habitual.
  5. Per pagament d'interessos de préstecs a l'estudi universitari de tercer cicle.
  6. Per donacions a entitats que fomenten el català i l'occità.
  7. Per donacions a entitats que fomenten la investigació científica i la innovació tecnològica
  8. Per donacions a entitats en benefici del medi ambient i patrimoni natural
  9. Per inversió per un àngel inversor per a l'adquisició d'accions o participacions socials.
  10. Per obligació de presentar la declaració de l'IRPF per raó de tenir més d'un pagador.

Consulteu la informació detallada de les deduccions vigents.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10940 {"title":"Inici del servei d'atenció presencial de renda de l'1 al 30 de juny","published_date":"2023-05-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10940"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-23/10940-inici-servei-atencio-presencial-renda-1-30-juny https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.