El Govern equiparà els jutjats amb més de 2.500 portàtils nous i 10.000 pantalles de sobretaula, per un import de 8,22 milions d'euros

Imagen del artículo El Govern equiparà els jutjats amb més de 2.500 portàtils nous i 10.000 pantalles de sobretaula, per un import de 8,22 milions d'euros

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

És la tercera i darrera fase per a la modernització de tots els equipaments informàtics als òrgans judicials, un projecte que va començar el 2021 i acabarà el 2025L'objectiu és adaptar els llocs de treball a les necessitats del segle XXI, contribuint a un servei públic de la justícia més ràpid, proper, eficient i eficaç

El Govern comprarà 2.537 ordinadors portàtils i 9.905 pantalles amb prestacions d'última generació, amb una inversió total de 8,22 milions d'euros, per modernitzar els jutjats i tribunals. L'objectiu és assolir el nou model de lloc de treball als òrgans judicials, que té com a eix principal la prestació d'un servei públic de la justícia més ràpid, proper, eficient i eficaç. El 2024 s'hi dedicaran 6,25 milions d'euros, mentre que el 2025 s'hi invertiran els 1,97 milions restants.

Els portàtils es destinaran als funcionaris de l'Administració de Justícia (tramitadors, gestors i auxilis). Es tracta d'equipaments d'última generació dotats amb el sistema operatiu Windows 10. Tots disposen de capacitat per establir connexions de manera remota i segura, permeten treballar des de qualsevol ubicació i tenen incorporat el paquet d'ofimàtica Office365, amb eines com ara el Teams. El procés de renovació es farà de forma individualitzada per a cada usuari i amb una durada d'entre una i dues hores per a cada equip, en funció del volum de la documentació per traspassar que l'usuari tingués a les seves unitats.

La inversió també inclou la compra de prop de 10.000 monitors de sobretaula amb webcam, que es distribuiran als diferents espais i als diferents col·lectius que treballen a l'Administració de justícia, i que facilitaran i milloraran l'atenció per videoconferència i el treball deslocalitzat.

L'any 2025 tots els jutjats treballaran amb equipament tecnològic renovat

La renovació del maquinari i el programari per al personal de l'Administració de justícia forma part del projecte de modernització d'equipament tecnològic del Departament —finançat pels fons Next Generation— que s'ha desplegat en diferents fases, i que es va iniciar el 2021. Els primers a rebre els nous ordinadors portàtils van ser els jutges, fiscals, lletrats i metges forenses.

Des de llavors i fins al 2025, quan ja haurà finalitzat tot el desplegament, s'hauran renovat i modernitzat els portàtils de tots els professionals de l'Administració de justícia de Catalunya, i s'hauran dotat els diferents espais de treball —comuns i individuals— amb monitors de sobretaula idonis per a videoconferències.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10654 {"title":"El Govern equiparà els jutjats amb més de 2.500 portàtils nous i 10.000 pantalles de sobretaula, per un import de 8,22 milions d'euros","published_date":"2023-05-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/c8995323-a8de-4b70-8f92-a22b16aa5de6.webp","id":"10654"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-23/10654-govern-equipara-jutjats-mes-2-500-portatils-nous-10-000-pantalles-sobretaula-import-8-22-milions-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.