L'ICAEN publica una col·lecció tècnica sobre eficiència energètica en l'arquitectura

Imagen del artículo L'ICAEN publica una col·lecció tècnica sobre eficiència energètica en l'arquitectura

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha iniciat l'edició d'Arquitectura Bioclimàtica', una col·lecció especialitzada en solucions passives per a l'edificació. La publicació està dirigida a arquitectes i altres professionals que intervenen en el disseny i la gestió d'edificis, amb l'objectiu de promocionar l'estalvi i l'eficiència energètica en l'àmbit de la construcció i rehabilitació d'immobles.  

Les solucions bioclimàtiques són mesures complementàries a les actuacions habituals de millora de l'envolupant tèrmica dels edificis. L'ICAEN ha centrat 'Arquitectura Bioclimàtica', que tindrà caràcter monogràfic, en aquelles solucions que s'adeqüen més a les característiques i necessitats que tenen els edificis de la zona mediterrània en funció del clima. Els diferents volums de la col·lecció estaran dedicats a atris, galeries, ventilació creuada, xemeneia solar, inèrcia i solucions de vegetació.

Cada número oferirà la caracterització de la solució singular, criteris de disseny, justificació de prestacions, justificació de normativa, rang de prestacions, i exemples de bones pràctiques; tots aquests conceptes estan sempre condicionats a aspectes com el projecte arquitectònic -característiques constructives i funcionals, etc.-, les condicions climàtiques o la gestió i ús per part dels usuaris de l'edifici.

A més d'esdevenir una eina per als professionals de la construcció i gestió dels edificis, 'Arquitectura Bioclimàtica' també pretén ser útil a altres agents relacionats amb el sector. Els responsables d'urbanisme i planificació hi podran trobar informació que els ajudi a elaborar normativa o requeriments tècnics; el personal tècnic certificador disposarà de criteris per incorporar aquestes solucions en la certificació energètica, i la ciutadania trobaran idees i propostes perquè els seus immobles siguin més confortables i eficients energèticament. 

L'edificació és el tercer sector consumidor d'energia a Catalunya, amb un 27% del consum d'energia final. L'aplicació de solucions bioclimàtiques en aquest àmbit no només contribueix a un consum menor i més racional de l'energia, sinó que també repercuteix de manera directa en el benestar i en la salut de les persones. A més, en aquesta matèria hi ha  molt camí per fer a Catalunya, ja que el parc d'edificis ja construïts encara incorpora poques mesures d'estalvi i d'eficiència energètica i, en canvi, les normatives europees faran que sigui obligatori elevar les prestacions energètiques dels immobles.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10937 {"title":"L'ICAEN publica una col·lecció tècnica sobre eficiència energètica en l'arquitectura","published_date":"2023-05-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/Coberta_ATRIS_Arquitectura_Bioclimatica.jpg_295645307.webp","id":"10937"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-22/10937-icaen-publica-col-leccio-tecnica-eficiencia-energetica-arquitectura https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.