Els clubs de lectura 'Llegir el teatre' clouen la desena temporada amb una trobada al Teatre Nacional de Catalunya

Des que va arrencar el programa impulsat pel TNC i el Departament de Cultura hi han participat 125 biblioteques i ha acumulat més de 86.000 lectors

Imagen del artículo Els clubs de lectura 'Llegir el teatre' clouen la desena temporada amb una trobada al Teatre Nacional de Catalunya

Aquest dissabte, 20 de maig, clou la desena temporada de clubs de lectura 'Llegir el Teatre', en la qual hi han participat enguany 118 biblioteques públiques. La cloenda es fa al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb una trobada de participants i amb la presència del director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Josep Vives, i la directora artística del TNC, Carme Portaceli.

'Llegir el teatre' és una col·laboració entre el TNC i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunyaper a l'impuls de clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya. Els clubs llegeixen i debaten textos dramàtics seleccionats de la programació del TNC, combinables amb altres lectures de les programacions dels teatres locals, amb l'objectiu de promoure la literatura dramàtica, estimular-ne la seva lectura i coneixement, així com millorar la formació dels espectadors de teatre i crear-ne de nous.

En aquest sentit, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura nodreix els fons de teatre de les biblioteques i facilita els exemplars dels llibres, editats pel TNC, als diferents clubs de lectura. El TNC també imparteix unes formacions per als conductors dels clubs i ofereix als seus membres avantatges per assistir a les funcions de les obres treballades.

Des que el programa va arrencar la temporada 2013/14­ amb 13 biblioteques, s'ha assolit una participació màxima per temporada de 125 biblioteques, s'hi han llegit un total de 79 textos d'estils diversos del patrimoni català i universal, clàssic i contemporani (H. Pinter, T. Williams, J.M. Miró, J.M. Sagarra, F.G. Lorca, S. Pitarra, L. Cunillé, W. Shakespeare, M. Rodoreda, F. Lope de Vega, T. Bernhard. E. De Filippo, J. Palau i Fabra, A. Guimerà, A. Capmany, V. Szpunberg, etc.) i ha acumulat més de 17.000 membres de clubs i més de 86.000 lectors en total.

Pel que fa a la valoració dels membres dels clubs i les biblioteques d'aquestes deu temporades, la resposta és unànime pel que fa a intenció de continuar en el projecte i en destacar el valor afegit que aporta l'oportunitat d'aprofundir en cada obra i de conèixer-ne el procés de creació gràcies a la qualitat de les sessions de formació i els materials de suport que aporta el TNC.

El projecte 'Llegir el teatre' continuarà durant la temporada 2023/24; a finals de juny està prevista la presentació del nou itinerari lector que el Servei de Biblioteques i el TNC han preparat per als clubs.


*Adjuntem la nota de premsa en pdf amb un quadre de dades





Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10625 {"title":"Els clubs de lectura 'Llegir el teatre' clouen la desena temporada amb una trobada al Teatre Nacional de Catalunya","published_date":"2023-05-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10625"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-20/10625-clubs-lectura-llegir-teatre-clouen-desena-temporada-trobada-teatre-nacional-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.