El 61% dels establiments empresarials de Catalunya coneixen els fons Next Generation, xifra similar a un any enrere

El 23,5% d'aquests establiments ja han sol·licitat línies d'ajuts al primer trimestre del 2023, enfront del 17,1% que ho van fer l'any anterior

Al primer trimestre del 2023, el 61,0% dels establiments empresarials de Catalunya declaren tenir coneixement dels fons de recuperació europeus Next Generation, enfront del 38,6% que declaren que no els coneixen, unes xifres que són similars a un any enrere, segons l'Idescat i la Cambra de Comerç de Barcelona. Entre els establiments que sí que els coneixen, el 46,3% consideren que l'activitat del seu negoci no és objecte dels fons i per tant no demanaran cap línia d'ajut, el 23,5% ja n'han sol·licitat algun, el 13,3% preveuen fer-ho properament i el 16,9% s'ho estan pensant, però els cal més informació.

En relació a un any enrere, han augmentat tant el percentatge d'establiments que no participaran en els fons perquè consideren que la seva activitat no hi te cabuda, com els que ja els han sol.licitat (amb un increment de 4,2 i 6,4 punts, respectivament).

Imagen del artículo El 61% dels establiments empresarials de Catalunya coneixen els fons Next Generation, xifra similar a un any enrere

Entre els establiments que coneixen els fons, destaca el sector de la indústria, que té el percentatge més elevat d'establiments que han sol·licitat o pensen sol·licitar ajuts procedents del fons de recuperació europeus (48,1%), molt per sobre del total dels sectors (36,8%). A l'altre extrem se situa el comerç i la resta de serveis, on pràcticament la meitat dels establiments declaren que no pensen demanar cap línia d'ajut perquè consideren que la seva activitat no hi té cabuda (47,4% i 52,6%, respectivament).

Les principals barreres o limitacions declarades pels establiments que han sol·licitat alguna línia d'ajut dels fons europeus són el fet d'haver de presentar molta documentació (70,7%); la lentitud en la resolució de l'adjudicació (55,9%) i la manca d'informació i claredat per part de l'Administració (49,5%). Aquest patró es repeteix a tots els sectors d'activitat, excepte a la indústria i a l'hostaleria, que consideren com a segona limitació més freqüent els terminis reduïts per presentar les sol·licituds (52,8% i 64,5%, respectivament).

S'han incrementat tant les actuacions per reduir l'impacte mediambiental com per augmentar el nivell de digitalització

Els establiments empresarials de Catalunya declaren una implicació similar en dos dels principals objectius dels fons Next Generation. Pel que fa la transició ecològica, el 49,4% declaren que fan (o pensen fer properament) actuacions per reduir l'impacte mediambiental de la seva activitat. En relació amb la digitalització, el 51,6% dels establiments fan (o pensen fer) actuacions per augmentar el nivell de digitalització del negoci. Això suposa un augment en aquestes actuacions de 2,2 i 3,5 punts més que al primer trimestre del 2022, respectivament.

Els sectors amb un percentatge més elevat d'establiments que han fet o tenen previst fer actuacions per reduir l'impacte ambiental són l'hostaleria (66,7%) i la indústria (62,7%), mentre que el sector amb un percentatge menor és la construcció (41,3%).

Imagen del artículo El 61% dels establiments empresarials de Catalunya coneixen els fons Next Generation, xifra similar a un any enrere

El principal àmbit d'actuació per reduir l'impacte mediambiental de l'activitat és el reciclatge i l'economia circular, amb el 84,9% dels establiments que fan actuacions o que en tenen de previstes. Altres àmbits per reduir l'impacte ambiental són la compra responsable (menys plàstic, producte de proximitat, etc.) (79,8%); la reducció del consum energètic, autogeneració elèctrica (solar o altres) (78,1%) i les reformes per millorar l'aïllament tèrmic i la utilització de materials sostenibles (54,0%).

Pel que fa a la digitalització, el sector Resta de serveis (53,7%) és el que té el percentatge més elevat d'establiments que hi han actuat o pensen fer-ho, i la construcció i l'hostaleria són els que el tenen més baix (48,8% i 48,6%, respectivament).

Imagen del artículo El 61% dels establiments empresarials de Catalunya coneixen els fons Next Generation, xifra similar a un any enrere

Nou de cada 10 establiments que fan actuacions per augmentar el nivell de digitalització del negoci o que tenen previst fer-ne en els propers 12 mesos, ho fan en l'àmbit de la digitalització bàsica (pàgina web, eines de gestió, etc.) (91,5%). Darrere d'aquest àmbit hi ha la incorporació de tecnologies emergents (5G, dades massives, etc.) (70,1%); la formació en competències tecnològiques al personal (64,6%); el comerç electrònic (40,5%) i els processos d'innovació tecnològica associada a la producció (robòtica, impressió 3D, etc.) (29,0%).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10606 {"title":"El 61% dels establiments empresarials de Catalunya coneixen els fons Next Generation, xifra similar a un any enrere","published_date":"2023-05-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/450e37f9-bf3c-41ee-a4b4-3a5b0f0d39ce.webp","id":"10606"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-18/10606-61-establiments-empresarials-catalunya-coneixen-fons-next-generation-xifra-similar-any-enrere https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.