Comença la gira internacional de "Terra baixa" (Reconstrucció d'un crim), un clàssic del patrimoni dramatúrgic català produït pel TNC

Serà la primera vegada que el Teatre Nacional de Catalunya portarà a Europa un clàssic del patrimoni català, interpretat en catalàAquest cap de setmana comença la gira internacional de Terra baixa, que es podrà veure al KVS de Brussel·les, al CDN d'Orléans i a l'Hungarian Theatre de Cluj de RomaniaDivendres 19 de maig, l'Institut Ramon Llull organitza al KVS de Brussel·les una jornada de reflexió sobre el multilingüisme, les noves identitats i la nova creació

El Teatre Nacional de Catalunya estrena a Europa Terra baixa (Reconstrucció d'un crim), el clàssic de Guimerà en una versió a càrrec de Pablo Ley i amb direcció de Carme Portaceli. L'obra es va estrenar el passat 18 de gener a la Sala Gran del TNC i després de visitar més de 15 poblacions de Catalunya, Palma de Mallorca i València, ara arriba a Europa: aquest dissabte i diumenge es podrà veure al KVS de Brussel·les, els dies 6 i 7 de juny al CDN d'Orléans, i els dies 7 i 8 de juliol, a l'Hungarian Theatre de Cluj, a Romania.

Terra baixa (Reconstrucció d'un crim) és una producció pròpia del TNC i compta amb la interpretació de Pepo Blasco, Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey i Anna Ycobalzeta. Durant la gira, aquest espectacle serà interpretat en català i subtitulat al francès i al flamenc.

"El TNC surt de gira" és un projecte conjunt entre el TNC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a aquesta iniciativa, el TNC pot girar produccions pròpies arreu del territori (territoris tant de parla catalana com internacionals) i, així, fer arribar el teatre a nous públics i contribuir a la descentralització de la cultura.

La temporada 2022-2023, amb la gira internacional de Terra baixa (Reconstrucció d'un crim), serà la primera vegada que el Teatre Nacional de Catalunya portarà a Europa un clàssic del patrimoni català i interpretat en català.


Imagen del artículo Comença la gira internacional de Terra baixa (Reconstrucció d'un crim), un clàssic del patrimoni dramatúrgic català produït pel TNC


Una mirada del segle XXI al gran clàssic del teatre català

Pablo Ley converteix el clàssic de Guimerà en un relat detectivesc i en un thriller magnífic sobre la lluita de classes.

Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l'essència d'aquest text universal, la dramatúrgia de Pablo Ley trasllada Terra baixa al segle XX i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest serà l'encarregat d'investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. En Manelic ha matat en Sebastià per alliberar la Marta (i a ell mateix).

Una mirada contemporània i trepidant que llisca del drama rural a la tragèdia romàntica per culminar en: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». El crit alliberador de la classe obrera lluitant contra l'opressió.

Una història d'intriga i revolta que us deixarà enganxats a la cadira.


Jornada de reflexió al KVS amb motiu de l'estrena de Terra baixa (Reconstrucció d'un crim)

Divendres 19 de maig, l'Institut Ramon Llull organitza una jornada de reflexió sobre el multilingüisme, les noves identitats i la nova creació al KVS de Brussel·les amb motiu de l'estrena de Terra baixa (en col·laboració amb el TNC i el KVS). Aquesta trobada començarà a les 15.30 h i comptarà amb la participació de més de quinze persones del món del teatre, entre elles: Carme Portaceli (directora artística del TNC), Francesc Casadesús (director artístic del Festival Grec), Denise Duncan (directora de teatre, dramaturga i membre del col·lectiu Tinta Negra), Àngels Margarit (directora artística del Mercat de les Flors) i Ester Nadal (directora de teatre). Tota la informació aquí

Brussel·les i Barcelona són dues de les ciutats més atractives d'Europa. Les dues combinen un passat ric, un present vibrant i, sobretot, són precursores de l'Europa del futur. Dues ciutats diverses on el multilingüisme i les trobades de persones de tot el món són una realitat.


Materials de premsa:

  1. Dossier de premsa del TNC aquí
  2. Vídeo corporatiu del TNC aquí
  3. Dossier de premsa de Terra baixa (Reconstrucció d'un crim), en català i en anglès, aquí
  4. Fotografies d'escena Terra baixa (Reconstrucció d'un crim) aquí
  5. Talls de premsa i tràiler de Terra baixa (Reconstrucció d'un crim) aquí
  6. Enllaç de la roda de premsa de  Terra baixa (Reconstrucció d'un crim) aquí

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10585 {"title":"Comença la gira internacional de \"Terra baixa\" (Reconstrucció d'un crim), un clàssic del patrimoni dramatúrgic català produït pel TNC","published_date":"2023-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/2711c77e-4cf9-44d8-ac60-6e80cf17b5a8.webp","id":"10585"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-16/10585-comenca-gira-internacional-terra-baixa-reconstruccio-crim-classic-patrimoni-dramaturgic-catala-produit-pel-tnc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.