Es clou la primera fase de l'estudi de salut mental a les universitats amb prop de 33.000 enquestes respostes

·En una segona fase es farà un estudi qualitatiu, basat en grups focals, en el qual participaran persones voluntàries dels tres col·lectius·És el primer estudi d'aquest tipus, avalat científicament, que es fa a totes les universitats de Catalunya i servirà per detectar col·lectius d'alta vulnerabilitat i adoptar estratègies de prevenció i intervenció

Imagen del artículo Es clou la primera fase de l'estudi de salut mental a les universitats amb prop de 33.000 enquestes respostes

La primera fase de l'estudi de salut mental a les universitats de Catalunya, impulsat pel Departament de Recerca i Universitats en col·laboració amb les dotze universitats del sistema, ha conclòs amb un total de 32.965 enquestes respostes, de les quals 24.752 corresponen al col·lectiu d'estudiants, 4.002 al personal d'administració i serveis (PAS), i 4.211 al personal docent i investigador (PDI). L'objectiu de l'estudi és disposar d'una fotografia precisa de l'estat emocional de la població universitària, que inclou l'estudiantat, el personal d'administració i serveis (PAS) i el personal docent i investigador (PDI) que permeti avaluar el nivell de qualitat de vida i benestar emocional a les universitats.

Un cop tancat el període de recepció d'enquestes, aquest mes de maig començarà la segona fase amb un estudi basat en grups focals en el qual 2.297 persones han manifestat el seu interès en participar-hi. El resultat de les enquestes i d'aquesta segona fase permetrà als experts en salut mental que coordinen l'estudi elaborar les conclusions de l'informe final.

Aquest estudi és un encàrrec del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), amb l'assessorament d'UNIDISCAT, en què participen 21 experts en salut mental en representació de les dotze universitats catalanes. El treball s'emmarca en el Pacte Nacional de Salut Mental impulsat des del Govern de la Generalitat i en el Pla Director de Salut Mental coordinat des del Departament de Salut que han de servir per elaborar l'estratègia de país pel que fa a la prevenció i l'atenció a la salut mental i emocional, en aquest cas en l'àmbit universitari.

L'estudi està avalat científicament pel CEEAH-UAB (Comitè d'Ètica en Experimentació Animal i Humana de la Universitat Autònoma de Barcelona) i compta amb l'aval de la resta de comitès d'ètica de les universitats de Catalunya. La informació obtinguda a partir dels resultats de l'estudi serà crucial per obtenir un coneixement més precís de l'estat de la salut mental a les universitats, ajudarà a facilitar la detecció de col·lectius d'alta vulnerabilitat i permetrà orientar i prioritzar les estratègies d'intervenció més urgents en aquest àmbit.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10567 {"title":"Es clou la primera fase de l'estudi de salut mental a les universitats amb prop de 33.000 enquestes respostes","published_date":"2023-05-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/11aebf95-fc20-4b25-838c-dc6a994e0fb5.webp","id":"10567"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-14/10567-clou-primera-fase-estudi-salut-mental-universitats-prop-33-000-enquestes-respostes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.