Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

És una eina en línia que permet que la ciutadania i les empreses calculin les seves emissions i les reduccions d'emissions de les accions de mitigació que duguin a terme.També s'ha posat al dia la Guia per al càlcul d'emissions de GEH

Imagen del artículo Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha publicat l'actualització de la Calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH), una eina en línia que permet que la ciutadania i les empreses calculin les seves emissions i les reduccions d'emissions de les accions de mitigació que duguin a terme. La calculadora inclou els últims factors d'emissió disponibles i permet estimar les emissions associades a una activitat de forma automatitzada a partir de les dades d'activitat.

De forma paral·lela ha quedat actualitzada la Guia per al càlcul d'emissions de GEH. Tant la calculadora com la guia incorporen els últims factors d'emissió disponibles: el mix elèctric 2022, d'acord amb els informes de l'etiquetatge de l'electricitat de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i els factors d'emissió de totes les categories, d'acord amb les últimes dades disponibles. Pel que fa al transport ferroviari i als autobusos urbans, actualitza les dades d'activitat dels operadors de TMB (metro i autobús de Barcelona) i TRAM per a l'estimació dels factors d'emissió.

Com a novetats més rellevants, incorpora un capítol de mobilitat elèctrica, amb factors de consum mitjans de diverses tipologies de vehicle elèctric, un nou apartat per al càlcul de les emissions indirectes associades a la producció de l'electricitat adquirida amb factors d'emissió específics, i també un apartat per al càlcul d'emissions indirectes associades al teletreball.

Ambdues eines són les utilitzades per les organitzacions adherides al Programa d'acords voluntaris per a la reducció d'emissions de GEH que impulsa la Generalitat per tal d'elaborar l'inventari d'emissions. A partir d'avui comença el període de comunicació de dades i finalitza el 30 de juliol de 2023.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10555 {"title":"Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)","published_date":"2023-05-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/6bb00fd9-36f3-4f44-ad51-6a4a79d78f4b.webp","id":"10555"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-12/10555-accio-climatica-actualitza-calculadora-emissions-gasos-efecte-hivernacle-geh https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.